6 şubat sabah Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 11 ili etkileyen büyük depremlerin yarası halen sarılıyor. Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremde ağır hasar yapıların yıkımı sürüyor. Son olarak Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde bulunan en yüksek yapı olan ağır hasarlı binanın bugün yıkımına başlandığı öğrenildi.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen büyük depremlerde ne yazık ki binlerce vatandaş enkaz altında kalarak hayatını kaybetti. 

Yaşanan yıkıcı depremlerin acısı halen büyük ve yarası halen taze.

Kentte nem oranı arttı... Kentte nem oranı arttı...

Meydana gelen depremlerde 11 il etkilenmişti. Bu illerden birisi olan Şanlıurfa'nın da Birecik ilçesinde ne yazık ki yıkımlar olmuş ve onlarca kişi hayatını kaybetmişti.

Deprem izlerinin silinmeye çalışıldığı ilçede yıkım çalışmaları sürüyor.

Birecik ilçesinde meydana gelen depremde ağır hasar gören ve görüntü bozukluğuna sebep olan binanın, aslında 4 katlı olması gereken bir yapı olduğu ortaya çıktı. Ancak yanlış bir şekilde 10 katlı olarak inşa edilmiş olması, binanın güvenliği açısından ciddi bir risk oluşturuyordu. Bu nedenle yetkililer, binanın yıkımına başlandı. Yapılan incelemeler sonucunda, bina inşaatındaki hataların ve ihmalin depremdeki hasarı arttırdığı belirlendi.

Şehirdeki benzer durumları önlemek adına inşaat standartlarına uygunluk denetimleri ve gerekli düzenlemeler hızla hayata geçiriliyor.