Şanlıurfa’da, vatandaştan hibe aldığı trafoyu yeni abonelere enerji sağlamak için kullanan DEDAŞ, TOKİ Basın Sitesi sakinlerini mağdur etti.

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Karaköprü ilçesinde yapılan basın sitesindeki trafoyu DEDAŞ, konut başı kurulu gücü hesaplayıp ‘yetersizdir’ diyerek yıllarca kabul etmedi iddia edildi. Daha sonra yüklenici firma ile anlaşan dağıtım şirketi, bu kez trafoyu hibe olarak kabul etti.

DEDAŞ TOKİ Basın Sitesi’nde hibe edilen trafoyu site dışındaki yeni abonelere enerji sağlamak için kullandığından bu yana gün içerisinde birçok kez kesintilerin yaşandığı belirtildi. 

Yaklaşık 250 konutluk kapasitesi bulunan trafodan site dışındaki binalara enerji hattı çeken DEDAŞ'ın, Basın Sitesi sakinlerinide mağdur edip, elektriksiz ileri sürüldü.

Yetkililer derhal el atmalı... Yetkililer derhal el atmalı...

Basın Sitesi Yöneticisi Abdullah Toprak, DEDAŞ’ın kendilerini mağdur ettiğini vurgulayarak, şunları söyledi:

“Dicle Elektrik A.Ş.'nin, yeni yapılan konutlara enerji sağlamak için yeni yatırım yapmak yerine, eski, hibe yoluyla vatandaştan edindiği trafoyu kullanmıştır. Site dışında yeni yapılan başka binalara sitemiz içerisindeki trafo'dan hat çektiklerinden bu yana hergün mutlaka gündüz ve gece Elektrikler gidiyor ve saatlerce elektriksiz kalıyoruz. 

Hangi devirde yaşıyoruz. Türkiye'nin yüzüncü yılında Dicle Elektrik, önce bizim elektriğimizi düzenli sağlasın. Ayrıca DEDAŞ TOKİ Basın Sitemizdeki hibe ettikleri trafodan tüm mahalleye elektrik sağlayamayacağını belirten Toprak “Böyle keyfi bir tutuma tüm site sakinleri mağdur olup , elektriksiz bırakılmıştır. Buradan Başta Sayın Valimiz Hasan Şıldak olmak üzere, tüm milletvekillerimizi ve tüm siyasi parti temsilcilerimizi bu DEDAŞ'ın tutumuna dur demeye davet ediyoruz" dedi.

Dedaş yetkililerine daha önce de, "Bu trafo 250 Haneye göre kuruldu. Bu trafo'dan başka bir yere dağıtıldığında biz burda mağdur olacağız dediğimizde, bizlere kesinlikle hiçbir sıkıntı olmaz, olursa bile biz trafoyu büyütüp, güçlendirme yaparız dediler ama ne yazık ki hiçte öyle olmadı. Olmadığı içinde her gün mutlaka sabah, akşam elektrikler gidiyor. Site sakinlerinden yaşlı insanlar 5'inci, 6'ınci, 7'inci 8'inci ve 9'uncu kata nasıl çıkıp, insinler. hastalar var, rahatsız olanlar var."