Title of a News Article

Beykapısı'nda Yılbaşı Hindisi Satılmaya Başlandı

.

Beykapısı'nda Yılbaşı Hindisi Satılmaya Başlandı
banner206
 Yılbaşına sayılı günler kala, yılbaşı gecesinin vazgeçilmezi olan hindi satışları başladı. Eyyübiye ilçesinin Beykapısı civarında satışa sunulan hindiler 100-150 lira arasındaki fiyatlar alıcısını bekliyor.

Haber: Uğur BUDAK

 

Yeni yıl yaklaşırken, yılbaşı hazırlıklarına da başlandı. Bazı yılbaşı sofralarının ana yemeği hindiler satışa sunulmaya başlandı. Türkiye'de kişi başı yıllık hindi eti tüketimi 0,49 kilogram düzeyinde bulunurken, yaklaşık 40 bin tonluk hindi etinin neredeyse yüzde 20'si yılbaşında tüketiliyor. Kesilmiş ve temizlenmiş hindinin kilogramı büyük marketlerde 11-14 liradan satılırken, bütün bir hindinin fiyatı pazarlarda 100-150 lira arasında değişen fiyatlarla satılıyor. Organik olarak satılan bütün hindi fiyatı 160 liraya kadar çıkıyor.

DİŞİ İLE ERKEK HİNDİ FİYATI DEĞİŞİYOR

Yılbaşına sayılı günler kala hindi pazarında da hareketlilik başladı.  Şanlıurfa’da yılbaşına özel yetiştirilen hindiler, büyüklüğüne göre 100-150 lira arasında değişen fiyatlarla satışa çıkarıldı. Urfa’da ise canlı hindi satışı Eyyübiye’nin Beykapı mevkiinde yapılıyor. Kırsal yerlerde yetiştirilen hindiler yılbaşı gecesi kesilmeyi bekliyor. Yılbaşında satmak üzere hindi besleyenler yıl boyunca özenle besledikleri hindilerini ağıllardan çıkardı. Geçen yıl ile aynı rakamlarda olan hindilerde cinsiyete göre fiyatlarda değişiyor. En iyi dişinin 100 liraya satıldığı pazarda, erkek hindiler ise 150 TL'ye kadar alıcı buluyor.

URFALILARIN HİNDİLERE TALEBİ GİTTİKÇE ARTTI’

Hindileri büyüklüğüne göre 100 ile 150 lira arasında değişen fiyattan satışa sunduğunu belirten hindi satıcıları, “Kendimiz tamamen doğal yemlerle hindi üretiyoruz. Hindilerimizi, diğerlerinden ayıran en önemli özellik, tamamen doğanın içinde, doğal biçimde yetiştiriliyor olmaları. Doğal otlar, lahana yaprağı, pırasa yaprağı, semizotu, mısır, bakla gibi sebzeler veriyoruz. Hindilerimiz en iyi ırktır. Hava şartları uygun olduğunda hindilerimiz tüm gün açıkta gezdiriliyor. Yüksek protein değeri ve düşük yağ oranına sahip olan hindi, özellikle yılbaşı gibi özel günlerde yoğun talep görüyor. Bu yılbaşı için 600 hindi yetiştirdik. Daha önce Urfa’da bu kadar hindi satışı yapılmıyordu ancak bu sene Urfalıların hindilere talebi gittikçe arttı. Hindilerin fiyatı büyüklüğüne göre 100 ile 150 lira arasında değişiyor” dedi.

YILBAŞI SATIŞI UMUT OLDU

Eyyübiye ilçesi Beykapısı civarındaki hindi satışı yapan satıcılar, eskiden satışların daha iyi olduğunu son yıllarda satışların iyice düştüğünü belirterek, "Bizim sattığımız tavuk olsun, kaz olsun, ördek, hindi hepsi doğal ortamlarda yetişen köy hayvanlarıdır. Fiyatları da fabrikalarda kümeslerde yetişenlerden farklı olması da doğaldır. Çünkü eti lezzeti çok farklıdır. İnşallah yılbaşı nedeniyle özellikle hindi ve ördek satışlarımız yükselir" diye konuştu.

 

Güncelleme Tarihi: 19 Aralık 2016, 12:22
YORUM EKLE
YORUMLAR
Mehmet
Mehmet - 7 yıl Önce

Bu kadar hristiyan varmıymış ki urfada?

SIRADAKİ HABER

banner195