Title of a News Article

Bir sel daha kapıda...

Bir sel daha kapıda...
banner206

Önce deprem sonra sel felaketi. 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin etkilediği 11 ildeki depremzedelerin barınma koşulları ve enkaz kaldırma çalışmaları açısından hava durumu bir hayli önem taşıyor. Depremden en az hasar alan Şanlıurfa'da, geçtiğimiz hafta sağanak yağış sonucu sel felaketi yaşanmıştı. 16 kişinin hayatını kaybettiği selin izleri silinmeye çalışılırken, meteorolojiden korkutan bir tahmin daha geldi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından deprem bölgesi için kuvvetli yağış ve sel uyarısı yapıldı. Şanlıurfa, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman illeri için sarı kodlu uyarı yapıldı. Bu illerde kuvvetli yağış bekleniyor. 

Yağış Şanlıurfa'da ciddi bir şekilde yaşanırsa, bir sel felaketi daha kaçınılmaz olur. Henüz geçen hafta yaşanan sel felaketinin izleri silinmemişken, yaşanması istenmeyen bir sel felaketi daha korkunç boyutlara yol açabilir. Bu nedenle özellikle belediye ekipleri bir an önce dere yataklarını, tıkalı kanalları açmalı, girilmesi tehlikeli olan bölgeleri kapatmalıdır.

METEOROLOJİ ÖNEMLİ UYARI!

Yağışların; öğle saatlerinde Diyarbakır, akşam ve gece saatlerinde Gaziantep, Kilis, Adıyaman ve Şanlıurfa çevrelerinde yerel kuvvetli olması (21-50 kg/m2) beklendiğinden yaşanabilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Bu şartlarda deprem bölgelerinde taşkınlara karşı dere yataklarının kıyılarında, zemin ve bodrum katlarında önlem alınması bekleniyor.

Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2023, 10:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195