Title of a News Article

Bundan böyle Satış ailesi Hamilik yapacak

Bundan böyle Satış ailesi Hamilik yapacak
banner206

6 Şubat günü Türkiye adeta bir kabusa uyandı. Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7 büyüklüğündeki depremler 11 ili vurdu. Depremlerden en ağır hasar alan illerden birisi olan Adıyaman'a ilk el uzatanlar Şanlıurfa’lılar oldu. Deprem sonrası tam bir hayat yaşandı. Enkazdan yaralı olarak çıkan anne ile oğluna Urfalı Satış ailesi sahip çıktı.

Tüm yurtta büyük bir yas oluşturan Maraş merkezli depremlerde binlerce insan ne yazık ki hayatını kaybetti. Kahramanmaraş, Hatay ve Adıyaman, depremden en çok zarar gören ve ölümlerin en çok yaşandığı iller oldu. 

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde depremde yıkılan binada yok olan aileden hayatta kalan anne Makbule Ersaran ve 12 yaşındaki oğlu Salman Ersaran, enkazdan çıkarılarak Şanlıurfa'ya getirildiler. Harran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan anne ile oğlu bugünlerde adeta dünyada yeniden gelmiş gibiler.

Hastaneye getirildikleri ilk günden itibaren Doç. Dr. Serap Satış ve ekibi, Ersaran ailesini yakından takip etti. Burada tedavi altına alınan anne ile oğlu yeni yeni iyileşmeye başladı. Anne Makbule’nin, oğlu Salman'ı elleri parçalanırcasına enkazın altından çıkardığı öğrenildi. Baba Sedat Ersaran ise malesef enkaz altında hayatını kaybetti.

ONLAR İÇİN YENİ BİR HAYAT BAŞLIYOR...

Adıyaman'da enkaz altından yaralı çıkan anne Makbule ve oğlu Salman tedavi gördükleri hastanede yeniden hayata tutundu. Hastanede rehabilitasyon süreci devam eden  anne ile oğluna Doç. Dr. Serap Satış ile eşi AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Aday Adayı eczacı Sinan Satış, hayatta kaldıkları müddetçe hamilik görevi yapacaklar.

Adıyaman'da yaşanan yıkımlardan dolayı evsiz barksız kalan Ersaran ailesine sahip çıkan Satış ailesinin, her türlü fedakarlığı gösterecekleri öğrenildi.

URFASTAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142