Title of a News Article

Hatipoğlu'dan depremle ilgili flaş açıklamalar

Hatipoğlu'dan depremle ilgili flaş açıklamalar
banner206

İlahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, deprem felaketinin ardından dikkat çeken açıklamalar yaptı. Bilim adamlarının ve işin uzmanlarının sözünün dini bir emir gibi olduğunu ifade eden Hatipoğlu, "Onları dinleyeceğiz, bundan sonraki süreçte de dinlemek zorundayız. Başımıza felaket gelmişse bunu kaderle ifade etmeyeceğiz, kader bu değil kader akıllı düşünmektir, kader tedbir almaktır" şeklinde konuştu.

Nihat Hatipoğlu depremle ilgili konuştu: "Kader bu değil, bilim adamlarının sözü bizim için dini bir emir gibidir"

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem sonrası enkazlardaki arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Deprem faciasında yeni yapılan binaların ve rezidans olarak satılan büyük yapıların da yıkılması facianın boyutlarını artırdı. Ünlü ilahiyatçı Nihat Hatipoğlu da depremle alakalı açıklama yaptı.

"KADER BU DEĞİL"

ATV Haber'de konuşan Hatipoğlu, bilim adamlarının sözünün dinlenmesi ve tedbirler alınması gerektiğinin altını çizdi. Hatipoğlu şu ifadeleri kullandı:

"Şu anda bilim adamlarının işin uzmanlarının sözü bizim için dini bir emir gibidir. Onları dinleyeceğiz bundan sonraki süreçte de onları dinlemek zorundayız. Geçmiş olan süreçte dinlemediğimiz için başımıza felaket gelmişse bunu kaderle ifade etmeyeceğiz. Kader bu değil kader akıllı düşünmektir, kader tedbir almaktır. "Akıldan daha büyük tedbir yok" diyor Sevgili Peygamberimiz. Hz. Peygamber devesini bağlamayıp mescide gelene soruyor 'Deven nerede?' diye. 'Allah'a emanet ettim' diyor. 'Bağladın mı onu' diyor. 'Yok bağlamadım' deyince 'Git deveni bağla sonra Allah'a emanet et' diyor. Bizim kader anlayışımızda bu vardır." Mynet.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195