Title of a News Article

Karaköprü'de hasar tespiti ne zaman bitecek?

Karaköprü'de hasar tespiti ne zaman bitecek?
banner206

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen büyük depremler 10 ilde etkili oldu. Şanlıurfa'nın aralarında bulunduğu illerde hasar tespit çalışmaları sürüyor. 19 binanın yıkıldığı Şanlıurfa'da, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı personelleri hasar tespit çalışmalarına devam ediyor. Kentin en çok inşaat yoğunluğunun yaşandığı Karaköprü ilçesinde hasar tespiti ne zaman sona erecek. İlçe Kaymakamı Kılınçoğlu, bununla ilgili kamuoyunu aydınlatan bir paylaşımda bulundu.

6 Şubat günü yaşanan büyük depremlerin ardından Maraş, Hatay ve Adıyaman enkaz yığına dönmüştü. Bu illerde halen arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. 

Depremden en az hasarla ayrılan Şanlıurfa'da durumlar her ne kadar iyi görünse de, yüzlerce bina yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya. 

Kentin en yeni bölgesi olan Karaköprü ilçesinde hasar tespit çalışmaları aralıksız devam ediyor. Tek tek binaları gezerek hasar tespit çalışması yürüten ekiplerin hafta sonuna kadar işlemleri tamamlaması bekleniyor.

Hasar tespitiyle ilgili paylaşımda bulunan Karaköprü İlçe Kaymakamı Yakup Kılınçoğlu, şunları söyledi;

"Değerli Karaköprülü kardeşlerim. 6 şubat 2023 günü yaşadığımız deprem sonrası binalardaki hasar tespit çalışmaları devam etmekte olup en geç 18 şubat cumartesi gününe kadar merkez mahallelerdeki tüm kontrollerin bitmesi planlanmaktadır. Ardından kırsal mahallelerimize bakılacaktır. Hasarsiz ve az hasarlı binalara girişte bir engel bulunmamaktadır.Yaralılara şifa ve hayatını kaybeden kardeşlerimize tekrardan rahmet diliyorum,aziz milletimizin başı sağolsun."

URFASTAR

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2023, 08:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195