Title of a News Article

Mahkeme karar verdi: Malulen emekli...

Mahkeme karar verdi: Malulen emekli...
banner206

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'nde ŞUSKİ personeli olduğu öğrenilen ve işten çıkarılan Adnan Ekmen (46), bir süre sonra yakalandığı kanser hastalığına yenik düşerek 10 gün önce hayatını kaybetti. Ekmen, hayatını kaybettikten 2 sonra ise emekli oldu.

Edinilen bilgiye göre, işten çıkarılan Adnan Ekmen, olayı adli merciye taşıdı. Bu süreçte rahatsızlanarak elim hastalığa  yakalanan Ekmen'in işe iade mahkemesi için 9 Nisanda mahkemesi görülecek. Fakat işinden olan Adnan Ekmen artık hayatta değil. Görülecek olan davayı Ekmen Ailesi takip edecek ve davanın kazanılması halinde kıdem tazminatı süreci başlayacak.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ŞUSKİ) Ceylanpınar Şube Müdürlüğü'nde çalışan Ekmen, dönemin Ceylanpınar İlçe Belediye Başkanın verdiği görevi yerine getirmemesinden sonra müfettişlerin yaptığı inceleme ile birlikte kusurlu bulunup işten çıkarıldığı öğrenilen 46 yaşındaki merhum Adnan Ekmen, öldükten 2 gün sonra emekli olma hakkı kazandı.

EMEKLİSİ GELEN EKMEK YAŞA TAKILDI!

Edinilen bilgiye göre, hayatını kaybeden 5 çocuk babası Adnan Ekmen emekliliği gelmiş ama yaşa takılmıştı. Emeklilikte Yaşa Takıldığı için işten çıkarıldığı öne sürülen ve emekli olamayan Adnan Ekmen, vefat ettikten 2 gün sonra malülen emeklilik olma hakkını kazandı. Aile, SGK'ya başvurarak emeklilik hakkını elde ettiği öğrenildi. Mayıs ayı itibariyle Ekmen Ailesi emeklilik maaşından faydalanabilecek. Elim hastalık sonucu hayatını kaybeden Adnan Ekmen, vefat etmemesi durumda yaş sınırından dolayı 62 yaşında emekli olabilecekti.

Tam anlamıyla sonuçlanmayan dava 9 Nisan'da tekrar görülecek. İşe iade davasında Ekmen ailesi hayatını kaybeden Adnan Ekmen için kıdem tazminatının alınabilmesi için mücadelesini sürdüreceği öğrenildi.

Merhum Adnan Ekmen'in sosyal medya hesaplarında ise halen Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi yazması dikkatlerden kaçmadı.

Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2021, 09:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195