Title of a News Article

Omuz Omuza kampanyasında ne kadar toplandı?

Omuz Omuza kampanyasında ne kadar toplandı?
banner206

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında tüm Türkiye yasa boğulmuş ve afet bölgesine dört bir yandan yardımlar gitmişti. Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) depremzedeler için başlattığı "Omuz Omuza" kampanyası da bugün başladı. 8 kanalın ortak olarak yayınladığı kampanyaya spor camiasından birçok isim katılım gösterdi. Dünyaca ünlü futbolcu Kylian Mbappe de canlı yayına bağlandı ve bir konuşma yaptı. 5 saati aşkın süren kampanyada milyonlarca liralık bağış yapıldı.

Mynet'ten edinilen bilgiye göre, Türk futbol camiasını tek çatı altında toplayan TFF’nin depremzedeler için başlattığı ‘Omuz Omuza’ kampanyası başladı. Süper Lig ile tüm alt liglerden futbol ailesinin depremzedeler için kenetlendiği ve futbola gönül verenlerin bir araya geldiği bağış kampanyasını 8 kanal ortak olarak canlı yayınlandı.

SUNUCULUĞU ACUN ILICALI ÜSTLENDİ

Futbol camiasını bir araya getiren tarihi yayının sunuculuğunu Acun Ilıcalı üstlendi.

Screenshot_4

KYLIAN MBAPPE, CANLI YAYINA BAĞLANDI

Dev kampanyaya Fransa Ligue 1'de forma giyen dünyaca ünlü yıldız Kylian Mbappe de katıldı.

"TÜRKLERİN NE YAŞADIĞINI TAHMİN EDEMİYORUM"

FqJwASSX0AgSMOy

Bu programın bir parçası olduğum için gurur duyuyorum diyen yıldız oyuncu "Bu gerçekten büyük bir trajedi. Türklerin neler yaşadığını tahmin etmekte bile zorlanıyorum." ifadelerini kullandı.

"ELİMDE OLAN TÜM İMKANLARI KULLANACAĞIM"

Elinden geleni yapacağını dile getiren Mbappe, "İlk olarak, tabii ki insanların, çocukların hayalleri çok önemli. Elimde olan tüm imkanları onlar için kullanacağım. Saha dışında yardımsever davranışlarda bulunmak için elimden geleni yapacağım. Birçok çocuğun gülüşünü yeniden kazandırabileceğimiz kanaatindeyim." dedi.

Mbappe, yayından ayrılmasının ardından Twitter'dan da bir paylaşımda bulundu.

Screenshot_2

Screenshot_6

5 SAATTE TOPLAM BAĞIŞ AÇIKLANDI

Screenshot_20

Omuz Omuza kampanyasının ilk 5 saatinde bağışlanan miktar açıklandı. Kampanyada şu ana kadar 845,7 milyon TL'lik bir paranın toplandığı açıklandı.

PSG BAŞKANI'NDAN 50 MİLYON TL

Screenshot_21

Yayına katılan PSG Başkanı Nasser Al-Khaifi "Kalbimiz Türkiye ile birlikte. Acınızı paylaşıyoruz. Bugün Ali Koç ile de durumu görüştüm. Sizinle birlikte olmak bizim görevimiz. Yardımları şov için yapmıyoruz. Dualarımız sizinle birlikte. İnşallah her şey çok daha iyi duruma gelecek." ifadelerini kullandı.

Görüşmenin ardından Acun Ilıcalı, Al-Khaifi'nin yaptığı bağış miktarını açıkladı. Acun Ilıcalı, PSG Başkanı'nın, Digitürk olarak 20 milyon euro, PSG olarak 1 milyon euro, ECA olarak 500 bin euro bağış yaptığını duyurdu.

ÇEBİ: "6 OKUL VE 80 MİLYON TL"

Screenshot_22

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, "Çocuklar hep gülsün diye başladık. Gelecek onların. Bu çocukların okuması gerekiyor. Beşiktaş olarak 6 adet okul yaptıracağız. Ek olarak da 80 milyon TL bağışlayacağız." dedi.

İKİ HAFTA BOYUNCA MAÇLAR ŞİFRESİZ

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, canlı yayına bağlanarak iki 3-13 Mart tarihleri arasında lig maçlarının şifresiz olarak yayınlanacağını açıkladı.

İşte Bakan Kasapoğlu'nun sözleri;

"Böylesine günlerde acımızı hafifletecek tek yol, ortak değerleri bir araya getirecek yollar ve birlik beraberliktir. Devletimizin ve milletimizin ilk andan itibaren omuz omuza olması bizler için mutluluk tablosuydu. Bu omuz omuza süreci de birlikte yürütmeye devam edeceğiz. Bu süreçte spor camiamızın birbirine kenetlenmesi gurur vericiydi. Camiamızın her bir ferdiyle gurur duyuyoruz. Varlığı ve desteğiyle bu geceye omuz veren her bir paydaşa teşekkür ederim. Spor bir dostluk köprüsü, centilmenlik, dayanışma, zor zamanlarda toplumlara moral ve motivasyon veren bir güç. Arması, forması birbirinden farklı olsa da ortak duyguların birleştirdiği sporcularımız, yöneticilerimiz, hocalarımız dayanışma birliği gösteriyor. Her daim bu birlik ve beraberliğin yaşanmasını diliyorum. Bu dostluk tablosu onlara çok yakışıyor. Aziz milletimize başsağlığı diliyorum. Bugünler elbette geçecek. İyileşirken, yaralarımızı sararken de sporun iyileştiren gücünden destek alacağız. beIN Group'la yaptığımız görüşmeler neticesinde ligin iki haftasında yer alacak müsabakalar şifresiz ve herkese açık olması kararı alındı. Bu anlamda şükranlarımı iletmek istiyorum."

Screenshot_7

BÜYÜKEKŞİ: "80 MİLYON İLE BAŞLATIYORUZ"

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Bakan Kasapoğlu'nun ardından söz alarak, "Milletimizin başı sağ olsun. Omuz Omuza kampanyamızı, kulüplerimizin ve bizim yaptığımız toplam 80 milyon TL'lik bağışla başlatıyoruz. 1000 konteynerin de siparişini veriyoruz. Tek amaç için buradayız. Bu kampanya depremdeki çok büyük yıkıma merhem olacak. Bu bölgenin büyük ihtiyacı var. Bu kampanya Süper Lig, 1. Lig, 2. Lig tüm takımlarımız destek veriyor. Biz de destek bekliyoruz. İmkanı olan herkesi bu hareketin parçası olmaya davet ediyorum. Tek amaç için omuz omuzayız. Kimsenin daha önce yardım yaptım, yapmama gerek yok demesini istemiyoruz. Daha önce de kampanya oldu ama ihtiyaç devam ediyor. Bugün, Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor tüm kulüplerimizle birlikteyiz. Kökümüz bir, suyumuz bir güneşimiz bir. Altını çizerek söylemek istiyorum, bir gecelik bir iş için bir araya gelmedik bu kampanya en az 6 ay daha devam edecek. Bir takım özel maçlar yapacağız, İstanbul'daki Şampiyonlar Ligi Finali'ne kadar çabalarımız devam edecek. Mustafa Kemal Atatürk 10. yıl nutkunda şöyle diyor. Geçen zamana oranla, daha çok çalışacağız. Daha az zamanda, daha büyük işler başaracağız. Bunda da başarılı olacağımıza şüphem yoktur. Çünkü, Türk milletinin karakteri yüksektir, Türk milleti çalışkandır, Türk milleti zekidir. Çünkü, Türk milleti millî birlik ve beraberlikle güçlükleri yenmesini bilmiştir." Futbol ailesi olarak da inşallah güzel bir birlikteliği sağlayacağız. Bu birliktelikte bizimle birlikte olan herkese teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

VOLKAN DEMİREL'DEN DUYGULANDIRAN KONUŞMA

FqJqRI-WAAk2ikT

Depremi Hatay'da yaşayan ve zorlu süreçte şehirde bulunarak yardımlara katılan Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel, canlı yayında bir konuşma yaptı. Genç çalıştırıcının açıklamaları esnasında gözlerinin dolduğu görüldü.

İşte Demirel'in sözleri;

"Hatay'da bulunduğum sürede 100 kişiyi tanıdıysam neredeyse yarısını kaybettim. Geride kalanların çoğu ya ailesini ya eşini ya geçmişini ya da işini kaybetti. Başta mesai arkadaşım Taner Savut'a, oyuncu arkadaşımız Atsu'ya ve personelimiz Suzan ve Onur kardeşimize baş sağlığı diliyorum. Keşke elimizden daha fazla şey gelseydi de onları hayatta tutabilseydik. Kendi adıma, ailelerinden özür diliyorum. Bu depremde yara alan, yaralanan, enkaz altında bekleyen futbolcu arkadaşlarıma geçmiş olsun diliyorum. Eminim ki Türkiye'den, her yerden kucaklar açıldı. Hala şu an oradaki sorunlar devam ediyor, maalesef yetmiyor. Herkesin bu kampanyalara destek vermesini rica ediyoru. Ben yaşadığımı bilirim, bunu bilerek herkesin elini vicdanına koyarak hareket etmesini rica ediyorum."

GÖKHAN ZAN: İYİ Kİ VARSINIZ

Screenshot_24

Depremi Hatay'da yaşayan bir diğer isim olan Gökhan Zan da sözlerine Volkan Demirel'e teşekkür ile başlarken, şöyle konuştu:

"Öncelikle tam bir Hataylı gibi hareket ettiği için Volkan kardeşime çok teşekkür ediyorum. Düşünebiliyor musunuz 1.5 dakika içerisinde aileniz, akrabalarınız, tarihiniz, bir şehir yok oluyor. Hatay sadece Atatürk'ün değil, 86 milyonun şahsi meselesidir. Bizim bunu yeniden inşa etmemiz lazım. Yeni nesillere yeni bir Antakya hediye etmemiz gerekiyor. Antakya yüzyıllardan beri depremler yaşamış şehir olmasına rağmen her zaman ayağa kalkmıştır. Ben bundan sonraki yardımların planlı ve sürdürülebilir olmasını istiyorum. Türk halkına çok teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız."

"ACIMIZ TAZE AMA UMUT VE GURUR VAR"

FqJscA1WIAA2md3

Fenerbahçe ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ali Koç da söz hakkı aldı ve açıklamalarda bulundu. Koç'un sözleri şu şekilde;

"İnşallah hem Gaziantep hem de Hatayspor önümüzdeki sezon ligde olmaya devam ederler. Ben şahsen bir vatandaş olarak bu ülkenin kutuplaşmasından rahatsızım. Bu kutuplaşmanın en önemli unsurlarından bir tanesi de futbol. Bu acı ama gerçek. Bu ortamda inşallah, birlik ve beraberlik unsuru kalıcı olur. Bizlere de futbol açısından genç nesillere daha olumlu bir ortam bırakmamız gerekiyor. Acımız taze ama acının içinde umut ve gurur da var. Gurur, eşi benzeri görülmemiş olan birliktelik. Bu dayanışmanın eşi benzeri görülmemiş. Bundan dolayı gurur duyuyoruz. Bundan ders almayı ve dünyanın en güzel ülkesi olan vatanımızı geleceğe yakışır bir ülke haline getirmemiz gerekiyor. Ben inanıyorum ki tüm ülkede farkındalık ve dönüşüm başlayacaktır. Şimdi önceliğimiz afet bölgesindeki insanların ihtiyaçlarını gidermek. Fenerbahçe ailesi olarak 1000 konteyner bağışlıyoruz."

"İÇ SAHADA OYNAYACAĞIMIZ TÜM GELİRLERİNİ BAĞIŞLAYACAĞIZ"

Screenshot_25

Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak yaptığı konuşmada "Biz ligden çekilmedik. Takdir edenler de oldu, eleştirenler de. Evet bizim için de çok zor ama bölge insanı için bunu yapacağız. Futbolcularımız tedirgin olmasınlar diye, bir konteyner mahalle de yapıyoruz. Bundan sonra iç sahada oynayacağımız maçların tüm gelirlerini bağışlayacağız ve ayriyetten 10 Milyon TL daha bağışlayacağız." ifadelerini kullandı.

DURSUN ÖZBEK: "TÜM GALATASARAYLILARA ÇAĞRI YAPIYORUM"

Screenshot_26

Canlı yayında söz alan Galatasaray Başkanı Dursun Özbek "Bakanımıza bir proje anlattım, hesapladık ve büyük bir rakam çıktı. Bana meblayı nasıl karşılayacağımızı sordu. '30 milyon taraftarımız var, her taraftarımdan 10 lira bağış alsam bunu karşılıyor muyum?' dedim, 'Evet' dedi. Tüm Galatasaraylılara çağrı yapıyorum, bu büyük felaketin yaralarını sarmak için elimizden geleni yapmalıyız." dedi.

"250 KONUT YAPACAĞIZ"

Ayrıca Başkan Özbek yaptığı açıklamada “Galatasaray olarak 250 tane kalıcı konutu deprem bölgesine yapacağız. 250 konut dediğiniz zaman yaklaşık 500 milyon ₺ tutuyor. Her taraftarımız 15-20 ₺ gönderse bu işi Galatasaray taraftarı yapmış olur.” şeklinde konuştu.

TERİM: "SPORUN BİRLEŞTİRİCİ GÜCÜNÜ KULLANMALIYIZ"

Teknik direktör Fatih Terim de söz aldı ve şu ifadeleri kullandı;

FqJ6QEMXgBIpdqh

"Başkanlarımıza, hocalarımıza ve oyuncu kardeşlerimize teşekkürler. Hepimizin bu zor günlerinde birkaç şeye değinmek istiyorum. Bu memlekete borcumuz var. Sıkıntılı zamanlardan geçiyoruz, ihtiyacımız olan şey birliktelik. Hiç kuşku yok ki bugün, her zamankinden daha çok bilime, vizyona ve emeğe ihtiyacımız var. Sporun nasıl bir birleştirici gücü olduğunu yaşayan ve bilen biriyim. Özellikle gençlerin ve çocukların sporla nasıl geliştiğini, nasıl değiştiğini 50 seneye yakın futbol hayatımda çok yakından gördüğüm için afet bölgesindeki çocuklarımıza bir şeyler düşünmek zorundayız. BESYO ve spor branşındaki tüm talebelerin stajını bizimle beraber sahaya çıkıp yapmasından yanaydık. Antrenmanı onların yaptırmasından yanaydık. Travmanın dışındaki Türkiye'deki birçok çocuğun depremle ilgili sorular sorduğunu biliyoruz. Bu yardımı bilimin ışığında, iyi bir vizyonla yapmalıyız. Afet bölgesinde spor yapılabilecek yerleri tespit edip, oralara gitmeliyiz. Bu iş için soyunmaya her saniye hazırız. Spor ve futbolun birleştirici gücünü sonuna kadar kullanmalıyız. Sadece bugün değil, her gün devam etmeli. Yeni bir şeyler üretmeliyiz. Ben inşaattan, yapıdan, mühendislikten anlamam. Ancak bir gencin sporla nasıl değişeceğini anlarım."

MİNİ TURNUVA DÜZENLENECEK

Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş yeni sezon öncesinde tüm gelirleri depremzedeler için kullanılacak bir mini turnuva düzenleyecek.

ÇALHANOĞLU: "İLK GÜNDEN SEFERBER OLDUK"

AA-20221119-29482231-29482220-TURKIYE_CEKYA

İtalya Ligi Serie A'da Inter forması giyen ve aynı zamanda A Milli Takımımızın da kaptanlığını üstlenen Hakan Çalhanoğlu, canlı yayına telefonla bağlanarak, "Milli futbolcular olarak biz de ilk günden itibaren seferber olduk. A Milli Takım futbolcuları olarak 6 milyon TL bağışta bulunma kararı aldık." dedi.

İKİ OKULA İSİMLERİ VERİLECEK

volkan2

Canlı yayına telefonla bağlanan iş insanı Erdal Alkış, yapılacak olan iki okula Volkan Demirel ve Gökhan Zan'ın isimlerinin verileceğini açıkladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195