Title of a News Article

Sahra Hastanesi ve konteyner getirdi

Sahra Hastanesi ve konteyner getirdi
banner206

Türkiye'yi yasa boğan büyük depremlerin ardından dünyanın dört bir yanından yardımlar gelmeye devam ediyor. Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), dünyanın en büyük kargo uçağıyla Sahra Hastanesi kurulumunda kullanılacak tüm demirbaş ve konteyner yardımında bulundu. Malzemeleri getiren dev uçak Şanlıurfa GAP Havaalanına iniş yaptı.

URFASTAR 

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen büyük depremler sonrası 10 ilde afet alarmı verildi. 30 bine aşkın insanın hayatını kaybettiği, onbinlerce kişinin yaralandığı ve halen enkaz çalışmalarının yürütüldüğü illerde canla başla çalışmalar sürüyor.

Dünyada eşi benziri görülmemiş depremler olan Kahramanmaraş merkezli depremler tüm Türkiye'yi yasa boğdu.

Yaşanan depremlerin üzerinden bugün tam 8 gün geçti.

Deprem sonrası birçok ülke maddi manevi yardıma koştu. Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Türkiye'ye yardım elini uzatan ülkelerden birisi. 

Bu anlamda Sahra Hastanesi ve konteyner yardımında bulunan BAE, dünyanın en büyük kargo uçağıyla bu sabah Türkiye'ye malzemeleri gönderdi.

Dev kargo uçağı büyüklüğü nedeniyle, Şanlıurfa GAP havaalanına iniş yaptı. Bölgenin en uzun pistine sahip olan GAP Havaalanına sabahın erken saatlerinde inen uçak içerisinde Sahra Hastanesinin kurulumunda kullanılacak malzemeler ve 9 adet konteyner olduğu öğrenildi.

Sahra Hastanesi'nin nereye ve hangi ile kurulucağı henüz bilinmiyor.

Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2023, 09:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195