Title of a News Article

Sel'in vurduğu Hilvan'da son durum ne?

Sel'in vurduğu Hilvan'da son durum ne?
banner206

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde etkili ve sel baskınlarına neden olan sağanak yağmur sonrası son durum ne? Baskınların yaşandığı ilçede incelemelerde bulunan Vali Erin son durum hakkında bilgi paylaşımında bulundu.

URFASTAR

Uzun bir süredir yağmurun yapmadığı Şanlıurfa'da, dün akşam saatlerinde sağanak ve dolu yağışı etkili oldu. Hazırlık yakalanan bazı bölgelerde sel ve baskınlar meydana geldi.

Hilvan ilçesinde etkili etkili olan yağışlar ilçe merkezinde ve birçok kırsal mahallede vatandaşlara zor anlar yaşattı. 

İlçede boyu 1 metreyi bulan baskınlar sonucunsa 54 hane su baskınıyla karşı karşı kaldı. Tarım arazileri ise bataklığa dönüştü.

Yağan yağmurla birlikte Hilvan ilçesine giden Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ve ŞUSKİ Genel Müdürü Sait Güllüoğlu, tüm ekiplere talimat vererek 4 koldan çalışılmasını istediler. Sahur vaktine kadar süren çalışmalar neticesinde su baskını yaşanan evler Vidanjör yardımıyla boşaltıldı, kanal giderleri ise açılarak tıkanıklıklar giderildi.

Yaşanan doğal afette can kaybının olmaması sevindirirken, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, ilçedeki çalışmalarla ilgili Twitter hesabından yaptığı paylaşımla son durum hakkında kamuoyunu bilgilendirdi.

Vali Erin paylaşımında şu ifadelere yer verdi;

"29 Nisan günü Hilvan'da etkili olan şiddetli yağmur sebebiyle oluşan su baskını ve taşkınlarla ilgili olarak ilgili kurumlarımıza bağlı ekiplerimizin yoğun çalışmaları sonucunda; Su dolan 54 ev ve bazı sokaklarda ŞUSKİ tarafından yürütülen su tahliye işlemleri tamamlanmıştır. Şiddetli yağışlardan etkilenen vatandaşlarımıza AFAD ve Kızılay tarafından sıcak yemek, battaniye, gıda kolisi ve hijyen setleri dağıtılmaktadır. İlçedeki Kız Meslek Lisesi pansiyonu, geceyi evlerinde geçiremeyecek durumdaki vatandaşlarımızın kullanımına açılmıştır. Şanlıurfa-Diyarbakır karayolunun kapalı olan bölümü ile bazı grup yolları Karayolları ve Büyükşehir Belediyesi ekiplerimizce ulaşıma açılmış, trafik güvenliği ise Emniyet ve Jandarma trafik birimlerimizce sağlanmaktadır. Tarım alanlarındaki hasarın tespiti için 5 Hasar Tespit Komisyonuyla birlikte 8 adet Hasar Tespit Komisyonu da sabah saatlerinden itibaren ilçe genelinde de çalışmalarına başlayacaktır. Herhangi bir can kaybı veya yaralanmanın yaşanmadığı Hilvan'da devletimizin tüm kurumları teyakkuz durumundadır. Özverili bir çalışma anlayışı ortaya koyan @sanliurfabld, Kaymakamlığımız, @Hilvanbeltr, AFAD ve emeği geçen bütün kurumlarımızın personeline teşekkür ediyorum. Şiddetli yağışlardan etkilenen tüm Hilvanlı hemşehrilerime bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.Allah (cc) ülkemizi ve milletimizi her türlü bela ve musibetten korusun.

Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2022, 03:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195