Title of a News Article

Suruçlu'nun dediklerine kulak vermek lazım

Suruçlu'nun dediklerine kulak vermek lazım
banner206

Toplum olarak bir anlık sinir krizlerinin kurbanı olmayan devam ediyoruz. Düşünmeden fevri hareketler sergileyerek adeta hayatımızı kara bir zindana çeviriyoruz. Hangi konudan bahsettiğimizi bir nebze de olsa anlamışsınızdır. 

Bölgemizde arazi anlaşmazlıkları nedeniyle yaşanan ölümlerin ne yazık ki ardı arkası kesilmiyor. Toplum olarak bu konuda ne kadar bilinçlenirsek o kadar iyidir. Lakin kışkırtmalar sonucunda gerilim hattına dönen sinir krizleri kaos ortamını kaçınılmaz hale getiriyor. 

Bu konuya dert yanan Suruçlu bir esnaf ise elinden geldiğinde insanlarla bu tür olayların dialog yoluyla çözülebileceğini anlatıyor.

Gaziantep'te ekmek fırını işleten Suruçlu İbrahim Doğanay, arazi anlaşmazlıklarının sıkça yaşandığı yerlerden birisi olan Suruç'tan seslenerek şunları ifade etti;  

"Şanlıurfa'da ki arazi kavgalarından yaşanan ölümler halkın canına artık tak etti. Bu konuda arazi anlaşmazlığına son verelim. Öfke insanı bir anda yıpratıp tüketen tehlikeli bir vasıftır. Aklı baştan gideren ve gönlü perdeleyen bir haldir. Dengeyi bozar, insanı cinnete kadar götürür Nitekim hapishaneleri dolduran insanların çoğu bir anlık öfke patlamasının mahkumu olmuşlardır. Konuşarak anlaşabiliriz  yada aklı selim insanlara danışabilirsiniz. Dikkat edin kimisi vardır çabuk öfkelenir  geç sakinleşir. Bunların en hayırlısı geç öfkelenip çabuk sakinleşendir. Bunların en şerlisi de çabuk öfkelenip geç sakinleşendir."

URFASTAR

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2022, 10:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195