Title of a News Article

Urfa'da yaşanan selin bilançosunu açıkladılar

Urfa'da yaşanan selin bilançosunu açıkladılar
banner206

Geçtiğimiz hafta çarşamba günü Şanlıurfa genelinde yaşanan sağanak yağış sonucu meydana gelen sel felaketi sonrası hasar tespiti yapıldı. Derelerin taştığı, evlerin sel sularına boğulduğu ve yüzlerce aracın kullanılamaz hale geldiği sel felatinin boyutu açıklandı.

İlk günden bu yana sel felaketinin yaşandığı Şanlıurfa'da olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ve Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, AFAD Koordinasyon Merkezi'nde bugün yeniden bir araya gelerek değerlendirme toplantısı yaptı. Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, ilçe belediye başkanları, AFAD yetkilileri ve birçok amirin de hazırda bulunduğu toplantıda hasar tespiti görüşüldü.

Ekiplerin sel bölgelerinde yaptığı hasar tespiti çalışmaları sonucunda 1499 ev, 317 iş yeri, 812 araç ve 13 konutta hasar olduğu belirtildi.

Yapılan hasar tespiti sonrası zarar gören evler meslek lisesi öğrencileri ve belediyelerin iş birliği ile yeniden boyanacak.

Şanlıurfa Valisi, toplantıya ilişkin olarak yaptığı paylaşımda, "1499 ev zararı, 317 iş yeri, 812 araç ve 13 konutta hasar tespiti tamamlandı. Temizlik sonrasında meslek lisesi öğrencileri ve belediyelerimizin iş birliğinde evlerin boya/badana işlemlerini yapacağız. Selin tüm izlerini sileceğiz…" mesajını verdi.

URFASTAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195