Title of a News Article

Urfa'daki bölge müdürü afet bölgesini koordine etti

Urfa'daki bölge müdürü afet bölgesini koordine etti
banner206

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7,7 ve 7,6’lık iki büyük deprem 10 kenti âdeta yerle bir etti. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, merkezdeki ve depremin olduğu kentlerdeki bölge müdürlüklerinde ilk andan itibaren 24 saat çalışma düzenine geçti. Başkanlık depremin yaşandığı ilk andan itibaren doğru bilgiyi sahadan dünyaya duyurdu. Cumhurbaşkanlığı İletişim Bölge Müdürü Efe Murat Erbaş, gazetecilerin sağlıklı bilgilere ulaşabilme noktasında bölgede çalışmalarını sürdürüyor.

BASIN MERKEZİ KURULDU

Diriliş Postası muhabiri Furkan Erten'in haberine göre, sahadaki basın mensuplarına çalışma ortamı sağlamak ve akreditasyon işlemleri gibi konularda destek veren İletişim Başkanlığı, depremden etkilenen bölgelerde haberciler için basın merkezleri kurdu. Adana, Diyarbakır, Gaziantep ve Şanlıurfa’da Bölge Müdürlüklerinde, Kahramanmaraş’ta çadır basın merkezinde, Hatay’da AFAD Kriz Merkezi'ndeki çalışma ortamları medya mensuplarının hizmetine sunuldu.

13 KARAVAN TAHSİS EDİLDİ

Başkanlık, Kahramanmaraş’ta 3, Gaziantep’te 3, Adıyaman'da 3, Malatya’da bir, Hatay’da 3 olmak üzere toplam 13 karavanı basın mensuplarına tahsis etti. Basın mensuplarına sahada ihtiyaç duydukları malzemeler temin edildi. Basın kartı olmayan gazetecilere çalışabilmeleri için gereken adımları atan Başkanlık, uluslararası medya çalışmalarına geçici akreditasyon kartları bastı. Öte yandan Başkanlık, depremzedeler için gıda, battaniye, giyim ve hijyenik ürün desteği de sağlıyor.

“4 BAZ İSTASYONU GETİRDİK”

İletişim Başkanlığı Şanlıurfa Bölge Müdürü Efe Murat Erbaş, Diriliş Postası’na özel açıklamalar yaptı. Sorumluluk alanları olan Adıyaman, Mardin ve Şanlıurfa’daki durumla ilgili elde edilen bilgileri Başkanlık merkezine ilettiklerini belirten Erbaş, “Özellikle Adıyaman’da afetin büyüklüğü sebebiyle iletişimde yaşanan sıkıntılı durumun çözümü noktasında 4 adet mobil baz istasyonunun getirilmesini sağladık.” dedi.

‘Dezenformasyonla 7/24 mücadele’

BASIN mensuplarının doğru ve kesintisiz bir şekilde görev yapılması için imkânlar sunulduğunu ifade eden Erbaş, “Karavanlarda çalışma alanları oluşturuldu. Bölge Müdürlüğü personellerimiz, yurt dışından gelen arama kurtarma ekiplerine gerektiğinde tercümanlık yaparak süreci hızlandırma çalıştı.” diye konuştu. Erbaş, dezenformasyonla mücadele çalışmaları kapsamında 7/24 medya takibi yapıldığını vurguladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195