Title of a News Article

Urfa'daki depremde neler çalınmış neler...

Urfa'daki depremde neler çalınmış neler...
banner206

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen büyük depremlerin bıraktığı enkaz bölgeleri ve boş evler hırsızların adresi oldu. Şanlıurfa'da da hırsızlık yapan şahıslar, girdikleri yerlerden paradan altına, elektronik aletten jeneratörü, otomobilden afad çadırına kadar ne buldularsa çaldılar.

Türkiye tarihinde eşi benzeri görülmemiş afet olan ve 11 ili etkileyen depremlerin yarası henüz dinmemişken, bu durumdan nemalanan hırsızlara adeta gün doğdu. 

Enkaz altında can veren vatandaşların değerli mallarını gasp eden hırsızlar depremin yaşandığı günden bu yana ne buldularsa çalıp kaçtılar.

Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa'da hırsızlık yaptığı belirlenen 115 kişi depremden dolayı yıkılan enkaz bölgeleri ve boş bırakılan evlerden hırsızlık yaptılar. 

Para, altın, kredi kartı, elektronik eşya, jeneratör, otomobil, kılık kıyafet gibi akla gelebilecek ne varsa gözüne kestiren hırsızlar kaçarak izlerini kaybettirmeye çalıştı. 

Şanlıurfa Valiliği koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında yakalanan 115 şüpheliden 36'sı çıkarıldığı mahkemece tutuklandı, 26'sı adli kontrol şartı, 55'i ise serbest bırakıldığı öğrenildi. 

URFASTAR 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195