Title of a News Article

Viranşehir'de imza kampanyası başlatıldı

Viranşehir'de imza kampanyası başlatıldı
banner206

Şanlıurfa'da ve ilçelerinde yıllardan beridir yaşanan ve bir türlü çözüme kavuşmayan elektrik kesintileri birçok kez eylem ve protestolara neden oldu. Son eylem ise Viranşehir ilçesinde yaşandı. Enerji kesintilerinin sona ermesini isteyen ilçe halkı imza kampanyası başlattı.

Kangren haline gelen kesinti sorunu karşısında daha fazla dayanamayan ilçe halkı bu kez de çözümü imza toplamakta buldu.

Viranşehir Bizim Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Fethi Güzelses, ilçe halkına kulak vererek imza kampanyası başlattı. Kampanyaya ilçe halkı büyük destek verdi.

İmza kampanyasını başlatan Fethi Güzelses, 'yıllardan beridir bölgemiz ve özellikle Viranşehir bu sorunu yaşıyor. Buna yönelik defalarca girişim yapılmasına rağmen hiçbir çözüm üretilmedi, vatandaşın derdine derman olunmadı. Saatlerce süren kesintiler var. Bu kesintiler için önceden hiçbir uyarı mesajı gelmiyor. Evde hastası, yaşlısı, bebeler var. Bu sıcakta bunlar çok ciddi sıkıntılar yaşıyor. Bunun bitmesi için bu girişimi başlattık. Bölgemiz dışında bu kadar ciddi elektrik sorunu yaşayan bir başka bölge olduğuna inanmıyorum. Bizim onlardan ne eksiğimiz var” dedi.

Güzelses sözlerine şöyle devam etti;

"Kaçak elektrik diyorlar, yıllardır elektrik sistemi yer altına alındı. Saatler panolara konularak dışarıya bırakıldı. O panoların yüzde doksanının kapıları kırık ve büyük bir tehlike arz ediyor. Alınan bunca tedbire göre kaçak kullanım oranı neredeyse eridi gitti. Buna rağmen biz hala verimli elektrik alamıyoruz. Çocuklarımız ders çalışırken tam motive olmuş ama aniden elektrik gidince bütün algısı dağılıyor ve verimli ders çalışamıyor. Buda işin bir başka boyutu. Esnafımız elektrik yüzünden çok ciddi sıkıntılar yaşıyor. Biz bu sorunların artık kalıcı bir şekilde sona ermesini istiyoruz."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195