Title of a News Article

Yılmaz, Avustralya Büyükelçisi ile o bölgeyi gezdi

Yılmaz, Avustralya Büyükelçisi ile o bölgeyi gezdi
banner206
Avustralya Büyükelçiliğinin finanse ettiği, Haliliye Kaymakamlığı ile Uluslararası Danışmanlık Eğitim ve Kapasite Geliştirme Derneği (UDAK) ortaklığında yürütülen ‘‘Aile Planlaması Projesi” etkinliğine katılmak üzere Şanlıurfa’ya gelen Avustralya Büyükelçisi Marc Innes-Brown, Haliliye Kaymakamı Ali Yılmaz ve Dernek yetkilileriyle birlikte, ailelere proje kapsamında hijyen paket dağıtılması faaliyetine katıldı.
İlk olarak, Uluslararası Danışmanlık Eğitim ve Kapasite Geliştirme Derneği (UDAK), Büyükelçi MarcInnes Brown ve Haliliye Kaymakamı Ali Yılmaz’a yapılan proje hakkında ve Şanlıurfa’daki mülteciler için yapılabilecek çalışmalar hakkında Dernek merkezinde bilgiler verdi.

Sonrasında, Büyükelçi Innes-Brown, Haliliye Kaymakamı Ali Yılmaz ve Uluslararası Danışmanlık Eğitim ve Kapasite Geliştirme Derneği (UDAK) ile birlikte Şanlıurfa Haliliye ilçesi Hızmalı mahallesinde ev ziyaretleri gerçekleştirildi.

Büyükelçi Innes Brown ve Kaymakam Yılmaz gerçekleşen ev ziyaretlerinde Suriyeli mültecilerin sorunlarını ve yaşam koşularını birlikte incelediler.

Proje, barınma merkezleri dışında yaşayan mülteci kadınların aile planlaması konusunda farkındalığını artırmayı, sağlık hizmeti, aile içi iletişim konularında ebeveyn eğitimlerini kapsıyor. Ayrıca yine proje kapsamında ailelere, içinde şampuan, diş macunu-fırçası, sabun, kadın pedi vb. malzemelerden oluşan 800 adet hijyen paketi dağıtılacak.



Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2018, 16:37
YORUM EKLE
YORUMLAR
misafir
misafir - 6 yıl Önce

bu mübarek ayda savaş mağdularına yardımcı olanlardan Allah razı olsun

SIRADAKİ HABER

banner195