Title of a News Article

Eski Başkan'dan flaş açıklamalar...

Eski Başkan'dan flaş açıklamalar...
banner206

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin Haliliye’deki 10 adet taşınmazı ihale ile satacağının ortaya çıkması tepkilere yol açtı. Günlerdir konuşulan taşınmaz satışları dün iptal edildi. İptal kararı resmi gazetede yayınlandı. Ardından Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinden iptal kararıyla ilgili açıklama geldi. Refahiye Mahallesindeki 10 adet arsa satışının geçici olarak durdurulduğu anlaşıldı.

“Tekrar ihale edilecektir”

Satışların iptaline ilişkin büyükşehir belediyesinin sosyal medya hesaplarından şu açıklama yapıldı: “09.09.2021 tarih 31593 sayılı resmi gazetede yayınlanan Refahiye Mahallesi (300 konutlar bölgesi) 10 adet taşınmazın imar planı tadilatı nedeniyle satış iptal edilmiştir. Söz konusu arsalarımızın plan değişikliği sürecinden sonra tekrar ihale edilecektir. Konu teknik bir çalışma olup, diğer taşınmazlarımızın satışı ile ilgili bulunmamaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, daha önce de 570 parselin satışıyla gündeme gelmişti. Ancak kamuya ait taşınmazların neden satıldığıyla ilgili bugüne kadar net bir açıklama yapılmadı. 

Çiftçi ‘kentsel dönüşüm’ için almış

Satışının geçici olarak durdurulduğu açıklanan Refahiye Mahallesindeki taşınmazların, önceki dönem Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi tarafından kamulaştırıldığı ortaya çıktı. Çiftçi, söz konusu taşınmazların ne amaçla alındığını Ajans Balıklıgöl’e açıkladı. “Biz o arsaları kentsel gelişim için, kentsel dönüşümde kullanılmak üzere aldık” dedi. 

“Kaynak üretmek için aldık”

Geçmiş yıllarda kentsel dönüşüm kapsamına alınan bölgelerin olduğunu hatırlatan Çiftçi, şunları söyledi: “O arsaları benim dönemimde hazineden aldık. 6 bin dönüm yer aldık, paralarını ödedik ve büyükşehir belediyesi adına tapuladık. Amaç şuydu: Kentsel dönüşüm ilan edilen mahalleler var. Ahmet Bahçıvan ve Ahmet Eşref Fakıbaba döneminden ilan edilmiş, kimse bir şey yapamıyor. Belediye burayı temizleyecek bir kaynağa sahip değil. İşte bu kaynağı üretmek üzere bu arsalar belediyeye kazandırıldı. Ya satacaksınız gidip kentsel dönüşüm kapsamında olan bir mahallede kamulaştırmak için kullanacaksınız veya bununla konut yaparsınız ve hak sahiplerine konut verirsiniz.” 

“Çöküntü mahalleler var”

“Yani bir kentsel dönüşüm projesi hazırlarsınız ve dersiniz ki “ben bu dönüşümü yapıyorum bu mahallede, gidersiniz mahalledeki hak sahiplerine dağıtacağım” dersiniz” şeklinde konuşan Çiftçi, “Amaç orayı bir ekonomik değere dönüştürmek, onun için almışız. Belediyenin buradaki kaynağı kentsel dönüşüm için kullanması gerekiyor. Çünkü çöküntü mahalleler var, gecekondu mahalleler var. Belediyenin kaynak üretmesi gerekiyor. Bu bir kaynak bulma projesiydi” ifadelerine yer verdi. kaynak: ajansbalıklıgöl

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195