Title of a News Article

HALİLİYE’DE YENİ SANATÇILAR YETİŞİYOR

Haliliye Belediyesi Haliliye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından açılan tiyatro kursu ile uygulanabilir tiyatro eğitimi veriliyor.

HALİLİYE’DE YENİ SANATÇILAR YETİŞİYOR
banner206

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol kültürel ve sanatsal çalışmalara büyük önem veriyor. Kültürel çalışmaların artmasını ve ilçe sakinlerinin sosyal aktivitelere daha fazla katılmasını hedefleyen Haliliye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından açılan tiyatro kursunda, kursiyerlere tiyatro eğitimi veriliyor. Haliliye Belediyesi Tiyatro Grubu’da ilk oyununu sergilemek için çalışmalarını sürdürüyor. 4. Dönemine giren tiyatro kursunda ilk üç dönem kursiyerleri eğitimlerini tamamlayarak, sahnelenecek oyunlar için provalarına başladı. Yaklaşık 1 ay önce açılan tiyatro kursunda, kursiyerlere Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Abdulkadir Kırıcı tarafından drama ve diksiyon eğitimi veriliyor.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü binasında devam eden tiyatro kursunda kursiyerlerin yanı sıra, Haliliye Belediyesi Tiyatro Grubu da 3 oyuna hazırlanıyor. Tiyatro ekibi önümüzdeki aylarda, Hidayet Sayın’ın yazdığı “Yıldızlar Yağıyordu Üstüme” adlı oyun ile Turgut Özakman’ın “Duvarların Ötesi” adlı oyununu sahneleyecek. Ayrıca tiyatro ekibi bu yıl çocuklar için Adem Atar’ın yazdığı “Bizimkiler Trafikte” adlı oyunu da sahneleyecek.

TİYATRO EKİBİ ESNAF, ÖĞRENCİ VE EV HANIMLARINDAN OLUŞUYOR

Kurs hakkında bilgi veren Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Abdulkadir Kırıcı, şunları söyledi: “ Haliliye Belediyesi rutin Belediyeciliğin yanında sosyokültürel anlamada da çok önemli hizmetlere imza atmakta. Bunun en güzel örneklerinden biri de şu an yanımızda duran arkadaşlarımız. Şanlıurfa’nın ikinci profesyonel tiyatro ekibi. Kursiyerlerimiz arasında öğrenci, ev hanımı, esnaf var. Biz şunu ispat ettik eğer Urfa’da kendi çocuklarımıza önem ve ehemmiyet verilirse başaramayacakları hiçbir şey yok. Kültürel anlamdaki çalışmalarımıza büyük önem verip bizi teşvik ettiği için Belediye Başkanımız Fevzi Demirkol’a Şanlıurfa adına şükranlarımı arz ediyorum.”

Tiyatro ve diğer kurslara başvurmak isteyenler, Haliliye Belediyesi’nin Kadri Eroğan Caddesi’ndeki hizmet binasına başvuruda bulunması gerekirken, 4442263 numaralı Beyaz Masa Hattı’ndan da bilgi alabilecek.

Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2016, 21:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195