Title of a News Article

ŞUSKİ ve Haliliye Belediyesi'nin ihmali can aldı

ŞUSKİ ve Haliliye Belediyesi'nin ihmali can aldı
banner206
Geçtiğimiz Temmuz ayında Haliliye ilçesine bağlı Ulubatlı Mahallesi'nde bulunan özel bir firma deposu, bölgede tarım arazilerinde yapılan aşırı sulama nedeniyle su baskınına uğramıştı. İddialara göre ŞUSKİ yetkilileri ve İlçe Belediye Yetkilileri su basan depoya müdahele etmedikleri için 1 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu.

Tarım arazilerinde yapılan aşırı sulamalar, özel firma deposunda bulunan ve dudak uçuklatan milyon TL değerindeki malzemeleri kullamaz hale getirdi. Bunun en büyük sebeplerinden birisi de Mahallede alt yapı ve kanalizasyon sıkıntısının çözülmemesiydi. Haliliye Belediyesine bağlı olan mahallede su baskınına uğrayan depoda çalışan 32 yaşındaki 1 çocuk babası Mahmut Aktaşoğlu, elektrik akımına kapılarak şok geçirmişti. Yaklaşık 5 aydır yoğun bakımda tedavi gören Baba Aktaşoğlu, dün yaşamını yitirdiği öğrenildi. 

ŞUSKİ ve Haliliye Belediyesi, topu birbirine attı

Firma yetkilileri, uğradıkları su baskını sonrası Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürlüğünü arayarak mağduriyetlerini dile getirdi fakat, yetkililer bu işin Haliliye Belediyesinde olduğunu söylediler. Firma Sahipleri bu kez Haliliye Belediyesini arayarak destek istedi ve buradan da olumsuz cevap geldiği öğrenildi. Ulubatlı Mahallesinde drenaj kanalı ve alt yapının eksik olmasından kaynaklanan su baskınında elekrik akımına kapılarak 5 ay sonra hayatını kaybeden Mahmut Aktaşoğlu'nun ŞUSKİ ve Belediye'nin ihmalleri sonucu hayatını kaybettiği iddia edildi. 

Güncelleme Tarihi: 21 Kasım 2015, 15:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195