Title of a News Article

Beyazgül, Bakkallardan destek istedi

.

Beyazgül, Bakkallardan destek istedi
banner206

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Av. Zeynel Abidin Beyazgül, beraberinde İl Başkan Yardımcısı Cuma Ağaç ile birlikte referandum çalışmaları kapsamında Şanlıurfa Bakkallar ve Bayiler Odasını ziyaret etti. Anayasa değişikliğini konuştuklarını belirten Başkan Beyazgül, esnaf arkadaşların memleketin geleceğini çok iyi gören bir topluluk olduğunu ve 16 Nisan günü yapılacak olan oylamada EVET oyu kullanacaklarını söyledi.

Anayasa değişikliği ile ilgili bilgiler veren AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Av. Zeynel Abidin Beyazgül, “Mevcut Anayasada yetkilerle donatılmış, ancak sorumsuz konumda olan cumhurbaşkanı, hem Meclise hem de Millete karşı sorumlu hale gelmiş olacak, bir başka anlatımla ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ modelinde yetki kullanıp da sorumlu olmayan hiçbir makam ve kişi kalmayacaktır.Bugünkü sistemde ‘Bakanlar Kurulu kararı’ yerine işlev görecek ‘Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’ ile Cumhurbaşkanına düzenleme yapma yetkisi verilmiş, bunun çerçevesi net bir biçimde Anayasada belirlenmiştir. Bu düzenleme ile‘Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’, sadece yürütme yetkisine ilişkin konularda çıkarılabilecek, temel haklar, kişi hakları ve ödevleri, siyasi haklar ve ödevler Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile düzenlenemeyecek.Anayasada münhasıran kanunla düzenlenmesi öngörülen konularda, kanunda açıkça düzenlenen konularda, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi çıkarılamayacak,Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile kanunlarda farklı hükümler bulunması halinde kanun hükümleri uygulanacak,TBMM’nin aynı konuda kanun çıkarması durumunda Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi hükümsüz hale gelecektir. Bir başka ifade ile kanun kuralı ile kararname kuralının çekişmesi halinde üstünlük kanundadır” dedi.

Cumhurbaşkanına yasama faaliyeti olarak sadece ‘bütçe ve kesin hesap’ kanunu teklif etme yetkisi tanındığını belirten İl Başkanı Beyazgül,“Cumhurbaşkanının partisiyle ilişkisinin kesilmesi zorunluluğu kaldırılıyor. Böylece Partili ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine’ geçilmiş olunacak. Yasağın kaldırılması, siyasal katılım hakkına getirilmiş engelin kaldırılması demektir.Cumhurbaşkanı kural olarak sadece 2 dönem seçilebiliyor.‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin’ en önemli denetim mekanizması ve demokratik karakteri; kuvvetler ayrılığı ve yürütme ile yasama seçimlerinin mutlak suretle birlikte yapılacak olmasına ilişkin düzenlemedir” diye konuştu.

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Av. Zeynel Abidin Beyazgül, EVET oyu vermekle ne Cumhurbaşkanı, ne Başbakan, ne Milletvekili, ne Belediye Başkanı seçmediklerini, tek kelimeyle geleceğimizi oyladığımızı, ya EVET deyip son 15 yıldan beri devam eden huzur, istikrar ve kalkınmanın devam etmesini ve de dünyanın süper devletleri arasında yerimizi almayı sağlamış olacağımızı söyledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Şanlıurfa Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Altun ise,“Biz zaten Cumhurbaşkanımızı seviyoruz. Her ne kadar bu oylamada Cumhurbaşkanı seçmiyorsak da sırf onun hatırı için bile 16 Nisan günü sandık başına giderek EVET oyu vereceğiz. Evet oyunu neden verdiğimizi de bütün üyelerimize tek tek anlatacağız, çevremizi de aydınlatacağız” diye konuştu.

 

 

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2017, 16:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195