Title of a News Article

Hilvan Belediyesinden Kobani Halkına Yardım Eli

Hilvan Belediyesi, Suriye’den gelen Kobanili Kürtlere yardım elini uzattı.

 Suriye’nin Kobani ilçesinde yaşanan karışıklık nedeniyle Türkiye’ye sığınan Kobani halkına bir yardım eli de Hilvan ve Siverek Belediyesinden geldi.

 

Acil yaşamsal ihtiyaçların karşılanması için hazırlanan 4 kamyon gıda malzemesi Suruç’taki Eski Yatılı İlköğretim Bölge Okuluna yerleştirilen Suriyelilere götürülerek Şanlıurfa Valiliği AFAD koordinasyon merkezine teslim edildi.

 

Hilvan kaymakamlığından Şanlıurfa Vali yardımcılığına atanan AFAD koordinasyonu sorumlusu Uğur Sezer ile birlikte çalışmaları yerinde izleyen Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık ve Siverek Belediye Başkan Yardımcı Hasan Karakaş ile Hasan Baydilli, belediye olarak ellerinden geleni yapacaklarını belirttiler.

 

Hilvan belediye başkanıyla birlikte toplanma merkezine giden ve yardımda bulunan Hilvan Ak Parti İlçe Başkanı Hanif Düzme ve belediye meclis üyeleri de, toplanma merkezinde bulunan Suriyelilere yemek dağıttı.

 

 

Yapılan yardımlar için teşekkür eden Şanlıurfa Vali yardımcısı Uğur Sezer şöyle konuştu;

 

“Gelen yardımlar öncelikli olarak buradaki toplama merkezinde bulunan Suriyeli kardeşlerimizin ihtiyaçları karşılanacak. Diğer yardımlarda lojistik merkezlerimize gönderilerek ihtiyaç sahiplerine koordineli bir şekilde verilecektir. Hilvan ve Siverek Belediyelerinin göstermiş oldukları duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyorum. Bu zorlukları inşallah hep birlikte aşacağız” dedi.

 

Güncelleme Tarihi: 25 Eylül 2014, 17:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195