Title of a News Article

PKK'lılar Emniyet'e Bombalı Araçla Saldırdı: 5 Ölü, 39 Yaralı

.

PKK'lılar Emniyet'e Bombalı Araçla Saldırdı: 5 Ölü, 39 Yaralı
banner206

 Çınar İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin bomba yüklü araçla Emniyet Müdürlüğü'ne düzenlediği saldırıda 2 polis yakını ile 3 vatandaş hayatını kaybetti, 39 kişi yaralandı.

Diyarbakır'ın Çınar İlçesi'nde Jandarma Komutanlığı'na uzun namlulu silahlarla ateş açan PKK'lı teröristler, İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bomba yüklü araç, roketatar ve uzun namlulu silahlarla eş zamanlı saldırı düzenledi. Şiddetli patlamada emniyet binası büyük hasar meydana gelirken, emniyetin yakınlarında bulunan 2 katlı müstakil bir ev çöktü.
Diyarbakır Valiliği, saldırıda lojmanda kalan 2 polis yakını ile lojmanın yakınındaki binada meydana gelen göçükte enkaz altında kalan 3 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 6'sı polis, 8'i de polis yakını olmak üzere toplam 39 kişinin de yaralandığını açıkladı.
Yaralılar Diyarbakır Askeri Hastanesi ve Dicle Üniversitesi Hastanesi'ne getirilerek tedavi altına alındı. Yaralıların bilinçlerinin açık olduğu bildirildi.

ÇATIŞMA ÇIKTI, 8 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Lojmanlara bomba yüklü araç, emniyet ve jandarmaya ise roketatar ve el yapımı bombalarla düzenlenen saldırının ardından teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Çatışmada 8 teröristin öldürüldüğü öğrenildi. Bir süre devam eden çatışma diğer teröristlerin kaçmasıyla sona erdi.

GÖÇÜK OLUŞTU
Bomba yüklü aracın patlamasıyla da lojmanlarda ve karşısındaki bir müstakil evde göçük oluştu. Lojmanlarda yangın da çıktı. İlçeye Diyarbakır'dan polis ve askerler ile ambulanslar, itfaiye ve arama kurtarma ekipleri sevk edildi.
DOKTORLAR GÖREVE ÇAĞRILDI
Diyarbakır'daki hastaneler de Çınar'dan gelecek yaralılar için alarma geçirilip, doktorlar göreve çağırıldı.


İLÇE ABLUKADA
Sürekli takviye polis ekiplerinin de sevk edildiği bölgede, teröristlerin yakalanması için müşterek operasyon da başlatıldı. İlçeyi abluka altına alan asker ve polisler, kaçan teröristleri arıyor.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA: MİSLİYLE KARŞILIK VERİLMİŞTİR
"13.01.2016 günü saat 23.30 sıralarında BTÖ mensuplarınca ilimiz Çınar İlçesi'nde Çınar İlçe Emniyet Amirliği hizmet binası ve emniyet lojmanlarının bulunduğu binaya yönelik olarak patlayıcı yüklü araç infilak ettirilmiş, patlamayla eş zamanlı olarak İlçe Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Amirliği'ne uzun namlulu silahla saldırıda bulunulmuştur. Düzenlenen saldırılara güvenlik güçlerimiz tarafından misliyle karşılık verilmiştir. Olayın gerçekleşmesinin hemen akabinde valilik bünyesinde İl Kriz Merkezi oluşturulmuş, Çınar İlçesi'ne yeterli sayıda sağlık, itfaiye ve AFAD ekipleri yönlendirilmiş, ayrıca takviye olarak çok sayıda jandarma ile polis görevlendirilmiştir.
Yapılan ilk incelemelere göre meydana gelen patlamadan kaynaklı olarak İlçe Emniyet Amirliği hizmet binası, İlçe Emniyet Amirliğine ait lojmanlar ve emniyet binasına yakın ikametlerde büyük çapta hasar meydana geldiği tespit edilmiştir. Konu ile ilgili çok yönlü araştırmalar devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

TAKVİYE GELEN EKİBE SALDIRI
Bu arada, bölgeye takviye kuvvet olarak Çınar'a gelen askeri konvoyun sırasında yola tuzaklanmış el yapımı patlayıcı infilak etti.

BİSMİL'DE YOLA DÖŞENEN PATLAYICI İNFİLAK ETTİRİLDİ
Bismil'den takviye kuvvet olarak gelen askeri araç konvoyu geçişi sırasında da yola tuzaklanan patlayıcı infilak ettirildi, şehit ve yaralı olup olmadığı heniz açıklanmadı.

Güncelleme Tarihi: 14 Ocak 2016, 09:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195