Title of a News Article

Urfaspor kongresi ertelendi

PTT 1.Lig ekibi Şanlıurfaspor’da bugün yapılması beklenen kongre çoğunluk sağlanamadığı gerekçesiyle ertelendi.

Haber: Paşa BENZER

2015-2016 sezonunda ligde kalma yolunca büyük mücadele veren sarı-yeşilli ekip Şanlıurfaspor’un kulüp başkanı Fethi Şimşek, kulübü kendilerinden daha iyi yönetecek olan varsa aday olmayacağını açıklamıştı.

Bugün saat 12.00’de Mozaik AVM sergi salonunda yapılması beklenen kongre çoğunluk sağlanamadığından dolayı haftaya Pazar gününe ertelendi. 1 hafta sonra aynı yerde ve saatte yapılacak olan kongrede, Başkan Fethi Şimşek herhangi bir adayın çıkması durumunda geri çekileceğini belirtti.

Kulüp Başkanı Şimşek, “Biz yönetici arkadaşlarla buradayız, tabi Ramazan ayı olması münasebetiyle birde genel bir kanı var nasıl birinci kongrede çoğunluk sağlanmazsa biz ikinci kongreye gidelim anlayışlı vardır. Kongremiz çoğunluk sağlanamadığı için 19 Haziran Pazar günü saat 12:00’a ertelenmiştir. Bu saatte bütün delegelerimizi kongremizde mutlaka olmalarını arzu ediyoruz.” Dedi.

Başkan Şimşek, “Bu kongrede inşallah Şanlıurfaspor için hayırlı ve uğurlu bir dönem başlar. Ben aday mıyım konusu merak konusu, açıkçası çok samimi ve içtenlikle söylüyorum ben güçlü ellerin gördüğü handa bu işin hakkını verecek ciddiyette, hassasiyette ve fedakarlıkta ondan sonra bir kadroyu bir listeyi gördüğüm anda adaylıktan çekilirim. Bu çok net görüşümdür çünkü 4 yıl bu memlekette hizmet ettim. Bu şerefte bu görevde benim içi onur verici gurur verici 4 yıl bu memleketin kulübünün bu ligde kalmasını sağladık. Güzel işler yaptık, hatalı işlerde yapmış olabiliriz acısıyla tatlısıyla güzel 4 yılımız geçti.

İlk yıl geldiğimiz çok kritikti bu yıldı, çok kritikleşti gerçekten ama Allaha şükür bu 4 yıllık sezon içerisinde Anadolu Lig dediğimiz gerçekten kıran kırana mücadelenin geçtiği PTT 1.Ligde kalmayı Allah bize nasip etti. Çünkü düşenler yani bizim geldiğimiz süreçte 12 takım düştü her yıl 3 takım düşüyor, 3 takım çıkıyor asansör gibi bir lig yani herkesin iddiasının olduğu bir lig benim sevgili hemşerilerimden de rica ettiğim şey şu 2. Ligdi, 3. Ligdi ile ilgili yorumlar yapılıyordu.

Urfaspor 1 Milyonla 2 Milyonla yönetiliyordu, başkan geldi bunu 20 Milyonlara çıkardı yok böyle bir şey her ligin kendisine göre bir raconu var bir kriteri var. 3.Lig 1 Milyon bütçeyle götürülür, 2.Lig 3 Milyonla götürülür, bizim bu lig hiç iddiamız yoksa bile 14-15 Milyon bütçeyle ancak götürülür, altına düşünemezsiniz zaten. Yani bu ligde bedava futbolcu yok mesela 2. ve 3. liglerde var. Ama biraz iddialı bir takım kurduğumuzda da bu 20 milyonlara 25 milyonlara 30 milyonlara doğru gidiyor. Bu ligin geliri de belli taş çatlasa 5-6 milyonu geçmiyor. Süper Ligde giderde de fazla 30-35 Milyon ama gelir de aynı şekilde 35-40 Milyon seviyesinde.

Mali nokta da en zor lig bizim bu ligimizdir. Başka bir konuda önemli Şanlıurfalıların bu göreve talip olanların özellikle düşünmesi gereken bir konu, biz süper lige çıktığımızda orda nasıl kalıcı olarak kalacağımızı çok iyi düşünmek lazım, şöyle süper lige baktığımızda kim düşecek de biz kalacağız. Mali konuda mali açıdan, grup yapılandırması açısından, alt yapı açısından, kaynaklar açısından bu grup süper ligde kalmaya ve tutunmaya müsait değilse çıkar ve iner.

Elazığ örneği vardır önümüzde, çıkar 1 yıl sonra hemen iner mutlaka rakiplerine denk bir güce ulaşması gerekiyor. Eskiden 4 büyükler vardı samimi söylüyorum şimdi 12-15 büyükler var. Birçok kulüp kendi sorunlarını büyük ölçüde çözmüş vaziyette. Ligde kalıcı olarak kalmayı hak etmiş vaziyette dikkat ederseniz bir Eskişehir nerdeyse futbol şehri olan Eskişehir bizim ligimize geldi.

Sivasspor bizim ligimize geldi efsane bir Sivasspor var o efsane artık bizim ligde yani tutunamadılar çokta kolay gibi görmemek lazım. Ben bütün hemşerilerime emin bir el, güçlü bir el bulmadan bu kulübü teslim etmeyeceğimi yine söylüyorum. Şimdi kamuoyu da medyada çok büyük bir algı var Fethi Şimşek bu kulübü borçlandırmadı. Fethi Şimşek bu kulübe cebinden para koydu bu çok yanlış algı Fethi Şimşek tefeciden mi para aldı, Fethi Şimşek futbolculara mı borçlandı, Fethi Şimşek kulübün içerisini toksinle mi doldurdu, bu yönetim olarak biz cebimizden para koyduk. İhtiyacı vardı da koyduk hiç kimse keyfi olarak cebinde ki parayı harcar mı, ihtiyaç olmazsa, Şanlıurfaspor’a ceza gelmese, Şanlıurfaspor’un ihtiyacı olmasa biz çok mu meraklıyız cebimizdeki parayı şirketimizdeki parayı kulübe koyuyoruz.

 

Şimşek meydan okudu

Şanlıurfaspor kulüp başkanı Fethi Şimşek, kulübün kasasına cebinden para koyduğunun altını çizerek, “Kulübün kasasına para koyan delikanlı varsa hadi hodri meydan, varsa koyacak delikanlı, koymadan laf etmek kolay bunu adı borçlanmak mıdır, biz gidip kulübümüzün geleceği üzerinde oyun oynayarak borçlandırmadık, biz bu kulübe haciz göndermedik.” Diye söyledi.

Başkan Şimşek, “Benim yönetimimde arkadaşlarım kahramanca çalıştılar başarılı ve güzel işler yaptılar ama ben yüzde 99 olmak istemiyorum. Çok samimi söylüyorum size ben yüzde 99 çok zorunlu olmadıkça bunda çok samimiyim kim varsa bunda fedakarlık yapacaksa gelsin. Urfa’ya, Urfaspor üzerinden zarar verecek olanlara ben buna hainlik derim.  Memleketin üzerinden kimsenin menfaat devşirmeye hakkı yok. Hiç kimsenin memleketin büyümesi üzerinden menfaat düşünmesine gerek yok. Buna tahammül edemeyiz. Allah hayırlı uğurlu olanı yapsın” Şeklinde konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2016, 12:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195