Title of a News Article

Vali Tuna Kanaat önderlerine çağrı yaptı

Vali Tuna Kanaat önderlerine çağrı yaptı
banner206
 Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Akçakaleli kanaat önderleri, köy muhtarları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle biraraya geldi.

 

Akçakale Kaymakamı Selçuk Yosunkaya, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Kemal Timuroğlu ve Vali Danışmanı Reşat Uzun’un da katıldığı toplantıda, Akçakaleli kanaat önderleri, başta enerji olmak üzere eğitim ve sulama konularındaki taleplerini dile getirdi. Taşımalı eğitim yapan bazı mahallelere okul yapılmasını isteyen kanaat önderleri ve muhtarlara teşekkür eden Vali Tuna: “Bu konudaki hassasiyetiniz beni sevindirdi. Bu, eğitime ne kadar önem verdiğinizi gösteriyor. Akçakale’de eğitime biraz daha özen gösterelim. Şuanda eskiden olmadığı kadar okullar yapılıyor. Bizde bu talebinizi dikkate alacağız” dedi.

 

Devletin sunduğu imkanları Akçakale ve Şanlıurfalı vatandaşlara ulaştırmak için çalışacaklarını ifade eden Vali Tuna: “Biz birlik ve beraberliğimizi sürdürdüğümüz sürece endişelenmemize gerek yok. Sınır güvenliği ve asayişin sağlanması konusunda vatandaşımız güvenlik kuvvetlerimize son derece yardımcı oluyor. Bu konuda Akçakaleli vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Biz, enerji başta olmak üzere sizin taleplerinizi dinledik ve bu konuda üzerimize düşeni yapacağız. Sizlerden tarımda elde edeceğiniz gelirlerinizi sanayi ve daha kalıcı yatırımlara yönlendirmeniz tavsiyesinde bulunuyoruz. Şehrimizin ve ülkemizin kalkınması için devlet bu konuda çok ciddi destekler veriyor. Bu konuyu da dikkate almanızı istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

Akçakaleli kanaat önderleriyle buluşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu’da, Akçakale ilçesinin Suriye sınırında bulunması nedeniyle son derece önemli olduğunu belirterek, “Bu güne kadar bize gösterdiğiniz yardımı bundan sonrada devam ettirmenizi istiyoruz. Biz sizlere daha çok geleceğiz. Akçakaleli kardeşlerimizin devletin ve milletin yanında olacağından hiçbir şüphemiz yok” diye konuştu.

 

Daha sonra söz alan İl Jandarma Komutanı Albay Kemal Timuroğlu ise: “Çok güzel bir ekiple, diğer kurumlarımızla işbirliği içerisinde faaliyetlerimize devam ediyoruz. Bu noktada sizlerin verdiği destek bizim için çok önemli. Akçakale’deki sınır köylerini gezerken, evlerin üzerine Türk Bayrakları işlendiğini gördüm. Bu demek ki Akçakalelilerin bayrak sevgisini yüreğine işlediğini gösteriyor. Demek ki Akçakaleliler de bayrak ve vatan sevgisi, milletin huzuru ve güvenliği için yaşama arzusu fazlasıyla var” ifadesini kullandı.

 

Toplantı sonrasında Vali Tuna ve kanaat önderleri fotoğraf çektirerek bir süre sohbet etti.

Güncelleme Tarihi: 02 Şubat 2017, 16:40
YORUM EKLE
YORUMLAR
misafir
misafir - 7 yıl Önce

bu zor kis gunlerinde urfada yasayan savas mafdurlarina yardimci olan sivil toplum kuruluslarimiza tesekkurler

SIRADAKİ HABER

banner195