Title of a News Article

Akçakale'nin doğalgaz hayali gerçek olacak...

Akçakale'nin doğalgaz hayali gerçek olacak...
banner206

Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya ile doğalgaz hayali gerçek oluyor. Sahada alt yapı çalışmaları sürerken doğalgaz dağıtım şirketi yetkilileri ile görüşen Başkan Yalçınkaya en kısa sürede doğalgaz dağıtımın yapılması için yetkililerden söz aldı.

İlklerin başkanı Mehmet Yalçınkaya sayesinde Akçakale ilk kez doğalgaza kavuşuyor.

Sınırda yıldız ilçe yaratma hedefi ile pek çok projeye öncülük Başkan Yalçınkaya modern ısınmada da doğalgaz projesinin Akçakale’de hayata geçirilmesini sağladı. Bakanlık düzeyinde yapılan görüşmelerin ardından proje için saha çalışmaları başlatıldı ve çalışmalar tüm hızıyla sürdürülürken Başkan Yalçınkaya bu kez doğalgaz dağıtımının hızla gerçekleştirilmesi için harekete geçti. Makamında Aksa Şanlıurfa Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. yetkilileri ile bir araya gelen Başkan Yalçınkaya çalışmalar hakkında bir toplantıya yaptı. Toplantıya doğalgaz şirket müdürü Muhammed Nezih Vural, Belediye Başkan Yardımcıları Halef Karataş ve Mehmet Yaşarer ile teknik ekip katıldı. Toplantıda Başkan Yalçınkaya doğalgaz dağıtımı için ön hazırlıkların başlatılması gerektiğini belirtti. Yetkililer de çalışmaların başlatılacağını dile getirdi.

BAŞKAN YALÇINKAYA: DAĞITIM İŞİNE BAŞLAYACAKLAR

Konuya dair açıklama yaparak doğalgaz dağıtımı için yol haritasını belirlediklerini söyleyen Başkan Yalçınkaya “Sınırda yıldız ilçe oluşturma gayretlerimiz devam ediyor. Bunlardan en önemlisi doğalgazın Akçakale'ye getirilmesi. Firma, doğalgazın organize sanayi bölgesinden buraya taşınması ile ilgili son sürat işini yapıyor. Ana hattın yapımı devam ederken burada dağıtımını yapacak olan AKSA firmasının yetkilileri ile görüştük ve bir yol haritası belirledik. Bizim kendilerine ana hattın yapımını beklemeden buradakini dağıtımını gerçekleştirmek istediğimizi söyledik. Dağıtım işine başlayacaklar. Bunun dağıtımı, bağlanması, abonelere ulaştırılması çalışmalarına devam edecekler. Hat bağlandığı andan itibaren doğalgazı hemen faaliyete sokmayı planlıyorlar. Akçakale'ye en kısa sürede doğalgaz getirilmesi için çalışıyoruz” dedi ve çalışmaların ilçeye hayırlı olmasını diledi.

“YOL HARİTAMIZ BELLİ, ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK”

Müdür Vural da şu sözlerle doğalgaz dağıtımı için ön hazırlıkların başlatıldığını açıkladı:

“Akçakale'ye doğalgaz sağlamak için yol haritamızı belirledik. Akçakale önemli bir ilçe. Aksa Şanlıurfa olarak ilçeye doğalgaz sağlamak için ön hazırlıkları başlatmış olduk. Niyetimiz en kısa süre içinde ilçede dağıtım faaliyetlerine başlayabilmek. Yol haritamız belli. Bundan sonra inşallah Akçakale’ye doğalgaz sağlamak için değerli Başkanımız ve teknik ekibi ile birlikte çalışmalarımız devam edecek.”

Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2021, 10:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142