Harran Üniversitesi Vox Humanis Korosu’na YÖK’ten Tebrik

Dünya Koro Oyunları’nda kendi kategorisinde dünya birincisi olan Harran Üniversitesi Vox Humanis Korosu, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar tarafından kabul edildi.

İsveç’te düzenlenen Dünya Koro Oyunları’nda kendi kategorisinde dünya birinciliği elde ederek Türkiye’ye büyük gurur yaşatan Harran Üniversitesi Vox Humanis Korosu, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar tarafından makamında kabul edildi.

YÖK Başkanlığı’ndaki kabul programına Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, Vox Humanis Korosu Şefi Dr. Öğr. Üyesi Fırat Altun ve koro üyeleri katıldı.

“Şanlıurfa’nın müzik kültürü dünya sahnesine taşınıyor”

Harran Üniversitesi’nin Korosu, İsveç’te Ülkemizi Temsil Etti
Harran Üniversitesi’nin Korosu, İsveç’te Ülkemizi Temsil Etti
İçeriği Görüntüle

Prof. Dr. Erol Özvar, uluslararası alanda elde edilen tarihi başarı nedeniyle koro üyelerini ve Harran Üniversitesi yönetimini tebrik etti. Özvar, Şanlıurfa’nın köklü müzik kültürünün genç sanatçılar aracılığıyla dünya sahnesine taşınmasının büyük önem taşıdığını vurguladı.

Vox Humanis Korosu’nun başarısının, Anadolu üniversitelerinin sahip olduğu kültürel birikimin ve gençlerin sanatsal yetkinliğinin uluslararası düzeydeki güçlü bir yansıması olduğunu belirten Özvar, kültürel mirasın yaşatılması ve dünyaya tanıtılması konusunda üniversitelere önemli görevler düştüğünü ifade etti.

Harran Üniversitesi’nden sanat ve kültür vurgusu

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu ise öğrencilerin yalnızca akademik alanda değil, sanat ve kültür alanlarında da kendilerini geliştirmelerine yönelik çalışmaların kararlılıkla sürdürüldüğünü belirtti.

Güllüoğlu, Vox Humanis Korosu’nun elde ettiği dünya birinciliğinin üniversitenin sanat ve kültür alanındaki çalışmalarının önemli bir çıktısı olduğunu ifade ederek, Şanlıurfa’nın zengin müzik mirasının uluslararası platformda temsil edilmesinden duydukları gururu dile getirdi.

Harran Üniversitesi Vox Humanis Korosu’nun dünya birinciliği, Şanlıurfa’nın köklü müzik geleneğinin genç sanatçılarla dünya sahnesine taşınmasının önemli bir örneği olarak kentte ve üniversite camiasında büyük takdir topladı.