Title of a News Article

Aile destek programı nedir, kimlere verilecek?

Aile destek programı nedir, kimlere verilecek?
banner206

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 'Aile Desteği Programı' başvurularının 27 Haziran'da başlayacağını duyurdu. Peki Aile Desteği Programı kimleri kapsıyor, yardım miktarı ne kadar, ödemeler ne zaman yapılacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, NTV'de sosyal yardımlardan, yaşlı ve engellilere evde bakım desteğine birçok soruya cevap verdi.

Bunlardan biri de 'Aile Desteği Programı'ydı.

Yanık canlı yayında, "Türkiye Aile Desteği Programı'ndan yılda 4 milyon hanenin yararlanmasını hedefliyoruz. Bunun başvurularını da 27 Haziran'da almaya başlayacağız" açıklamasında bulundu.

AİLE DESTEK PROGRAMI NEDİR?

Türkiye Aile Destek Programı, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan 15 milyar TL'lik paket.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Temmuz ayında yapılacak enflasyon farkı artışları ile dar gelirlerinin alım gücünü daha da artıracağız. Aile destek programları Haziran'da başlıyor. 2.5 milyon haneye 2.5 milyar tahsis ettik. Desteklerin kapsamını genişletecek çalışmaları sürdürüyoruz" açıklamalarıyla duyuru yapmıştı.

AİLE DESTEK PROGRAMI KİMLERİ KAPSAYACAK?

Şu ana kadarki en büyük sosyal yardım programı olacağı açıklanan Aile Destek Programı yardımlarının hangi bakanlık altında yapılacağı, yardımların kimi kapsayacağı henüz netleşmedi.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Bakan Derya Yanık başvuruların 27 Haziran'da başlayacağını duyurdu.

Vatandaşların başvurularını e-devlet üzerinden yapabileceklerini aktaran Yanık, e-devlet uygulamasını kullanmayanların sosyal yardımlaşma dayanışma vakıflarına, onu da bilmemeleri halinde Bakanlığın herhangi bir kurumuna veya kuruluşuna gittiklerinde nereye, nasıl başvuru yapmaları gerektiği konusunda yönlendirileceklerini kaydetti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195