Title of a News Article

Harran'da sessizlik hakimdi!

Harran'da sessizlik hakimdi!
banner206

Harran Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz, 10 Kasım Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 83. yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınladı. Başkan Özyavuz mesajında, “Bugün Atatürk’ü daha iyi anlamalı, hedefleri doğrultusunda yılmadan, yorulmadan çalışmalıyız” dedi.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 83. yılı anma programı kapsamında, Harran Kaymakamlığı önündeki Atatürk Anıtı’na Çelenk Sunma Töreni yapıldı. Harran Kaymakamı Cihat Koç ve Harran Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz'un çelenk sunumu sonrasında saat 09:05'te sirenlerin çalmasıyla Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi huzurunda 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Devamında İstiklal Marşı'mızın okunması ile göndere çekilen bayrağımız yarıya indirildi ve program sona erdi. 

Resim önizlemesi

Öte yandan Harran Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikal edişinin 83. yılı dolayısıyla yayımladığı mesajda; "Bugünümüzü anlamlaştıran Cumhuriyet'imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü unutmadık ve unutmayacağız. Gelecek nesillerimize de her fırsatta destansı mücadele ruhunu anlatarak unutturmayacağız. Engin ileri görüşlülüğü, dünya gerçeklerini iyi bilmesi, insani değerlere verdiği önem, düşüncelerindeki evrensel boyut Atatürk’ü hiç şüphesiz insanlığın tarih boyunca yetiştirdiği dünyanın en önemli liderlerinden biri yapmıştır. Ulusumuzun en acı kaybının üzerinden 83 yıl geçti. O zorlu süreçte liderlik vasfıyla karanlıkların aydınlığa kavuşması adına büyük çaba harcamış Gazi Mustafa Kemal Atatürk, aziz milletimizin verdiği destekle her türlü zorluğun üstesinden gelmiş, kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla tek vücut olarak düşmana bu asil milletin yıkılmaz iradesini göstermiştir.

'Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.' sözünden hareketle, bugün onu daha iyi anlamalı, emanetlerine sahip çıkmalı, fikirleri ve aziz milletimize çizdiği muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkma hedefi doğrultusunda yılmadan, yorulmadan çalışmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyet'imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi, gazilerimizi ve kurtuluş mücadelemizin tüm isimsiz kahramanlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun." ifadelerine yer verdi.

Resim önizlemesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195