Title of a News Article

Özyavuz'dan Harranlı öğrencilere müjde

Özyavuz'dan Harranlı öğrencilere müjde
banner206

Şanlıurfa’nın Harran ilçesinde Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz, çocuklar için hazırlığı tamamlanan kitabın tanıtımını yaparak, basımı gerçekleştirilen “Ya Harran Uçsaydı?” isimli kitabı tüm çocuklara ulaştıracaklarını söyledi. Başkan Özyavuz gençlere de bir müjde vererek, üniversite sınavında başarılı olan öğrencilere burs vereceklerini kaydetti.

Din, Kültür, Sanat, Edebiyat, Felsefe ve Astronomi gibi alanlarda dünyanın ilk üniversitesinin bulunduğu ilim ve irfan yurdu Şanlıurfa’nın Harran ilçesinde Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz’un ilçe halkı için attığı kalıcı adımlara bir yenisi daha eklendi. Tarih ve kültür diyarı Harran’ın değerlerine sahip çıkmak ve gelecek nesillere aktarılmasına katkı sunacak kitap hazırlığının tamamlandığını belirten Başkan Özyavuz, “Ya Harran Uçsaydı?” isimli kitabın tüm öğrencilere ulaştırılacağını ve çocukların diliyle kaleme alınmış, tarihi Harran ilçesinin ören yerlerinin çocukların ilgisini cezbedecek görsellerle anlatıldığı kitabın hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Harran Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz yaptığı açıklamada; “Bildiğiniz gibi göreve geldiğimiz günden bu yana söylediğimiz bir söz var. “Ben gücümü milletten alıyorum. Halkım varsa ben de varım.” Biz, göreve gelir gelmez ilk adımımızda, çocuk doğduğu zaman çocuğun doğumundan emekli olacağı güne kadarki hayatını planlama gayret içerisine girdik. Halkımızın sağlığı ile, eğitimi ile ilgileniyoruz ve ilerideki işi ile ilgileniyoruz. Bugün de çocuklarımıza armağan edeceğimiz bir kitabın hazırlığını tamamladık. ‘Ya Harran Uçsaydı?’ kitabımızı bütün çocuklarımızın okumasını tavsiye ediyor ve kitabımızın hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Başkan Özyavuz, seçildiği günden bu yana eğitimle ilgili de çok ciddi adımlar attıklarına dikkat çekerek Harranlı gençlere bir müjde verdi. Üniversite sınavlarında başarı gösteren gençlere burs vereceklerini belirten Başkan Özyavuz; “Belediye Başkanı seçilmeden önce demiştim ki Harran ilçemizde eğitimle ilgili çok ciddi adımlar atacağız ve eğitimle ilgili bütün problemleri biz çözeceğiz. Cenab-ı Allah’ın yardımı ile çok ciddi adımlar atıyor ve Harranlı gençlerimizi en üst seviyeye çıkarmak için Belediyemizin bütün imkanlarını kullanıyoruz. Bugün de öğrencilerimize kitabımızı dağıtmaya başlıyoruz. Ayrıca bir müjde daha vermek istiyorum. Harran’da eğitim seviyesi çok yüksek, üniversite sınavına girmiş ve bu sınavda başarı elde etmiş öğrencilerimize bugünden itibaren burs vereceğiz. Hayırlı uğurlu olsun. Halkımıza, bize gönül veren Harranlı hemşerilerimize selamlarımı, sevgilerimi iletiyorum.” ifadelerini kullandı

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142