Title of a News Article

Özyavuz, Miraç Kandilini kutladı

Özyavuz, Miraç Kandilini kutladı
banner206

Harran Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz, Miraç Kandili münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Özyavuz mesajında; İçerisinde bulunduğumuz mübarek üç aylarda Regaip Kandili ile başlayan mukaddes gecelere erişme mutluluğumuz, bugün birçok hikmet, rahmet ve bereketi barındıran Miraç Kandil’ini idrak edecek olma sevincimizle devam etmektedir. Miraç yükseliştir, Müslümanlar için ilahi rahmet ve lütuflarla doludur.

Bu mübarek gecede elimizi ve gönlümüzü uzanabileceğimiz herkese açmalıyız. Kardeşlik ve birlikteliğimizin güçlenmesine gayret göstermeliyiz. Yüreklerimizi kin ve nefret duygularından arındırmak, dostluklarımıza daha da önem vermek için bu mübarek geceyi büyük bir fırsat olarak görmeliyiz.

“Ben Miraç’tan daha güzel bir şey görmüş değilim” hadisi şerifinde bulunan Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V.) miraca çıkışının anlamını kavramalı ve insan olarak vazifelerimizi hakkıyla yerine getirmeye çalışmalı, bu gece vesilesiyle insanları birbirine yakınlaştıracak, sevgi ve kardeşlik iklimini sağlayacak işler yapmanın yollarını aramalıyız. Türkiye olarak son günlerde yaşadığımız depremden dolayı birçok vatandaşımız kaybettik. Millet olarak zor günler geçiriyoruz. Allah’tan ümit ediyorum ki yaralarımızı bir an önce sarıp sarmalayalım. Birlik ve beraberlik içerisinde, dayanışmanın verdiği güç ile birçok badireler atlatan Aziz Milletimizin bu kötü günleri geride bırakarak, her zamankinden daha güçlü bir şekilde yoluna devam edecektir.

Bu vesile ile depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Miraç Kandil’inin Hemşerilerime ve İslâm âlemine huzur, bereket ve mutluluk getirmesini diler, herkesin kandilini tebrik ederim.

Manevi duyguların üst seviyelere yükseldiği bu kutsal gecede, yapılacak tüm duaların kabul olmasını diliyorum. Çünkü Miraç Kandili Cenab-ı Allah’ın insanlara lütuf ve inayetinin bol bol ihsan edildiği özel bir gecedir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195