Title of a News Article

500 Yataklı Hastanenin 2021 yılı bilançosu belli oldu

500 Yataklı Hastanenin 2021 yılı bilançosu belli oldu
banner206

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma (500 Yataklı) Hastanesi'ne 2021 yılında yaklaşık 3 milyon hasta başvuru yaptı.

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi tecrübeli kadrosuyla 1 yılda milyonlarca hastayı başarıyla tedavi etmeyi başardı. Bu sayede Şanlıurfa sağlığına büyük katkı sağlayan Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi, hastaların tercihi oldu.

ŞANLIURFA SAĞLIĞINDA BÜYÜK BAŞARI!

Yıllarca çevre illere hasta sevk eden ve tedavi imkânı kısıtlı olan Şanlıurfa, Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan yeni yatırımlar sayesinde artık sevk eden değil sevk alan hastane konumuna geldi. Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan başarılı cerrahi ameliyatlar ile çevre illere sevk bitme noktasına geldi. Bu sayede Şanlıurfa halkının büyük beğenisini toplayan Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi İnsana verdiği değer ve başarılı ekibiyle adeta milyonlarca hastaya ev sahipliği yaptı. 

HASTALAR BAŞARIYLA TEDAVİ EDİLDİ

S.B.Ü Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gösterilen ilgi rakamlara da yansıdı.

Sağlık hizmeti vermeye başladığı günden bu yana milyonlarca insanın şifa kapısı olan hastanede, 2021 yılında toplam 2 milyon 895 muayene gerçekleştirildi. Bu rakamın 973 bin 775’i Acil Servis’te tedavi olurken, toplam 37 bin 199 Ameliyat yapıldı. 716 yatak kapasitesine sahip olan hastanede, 45 bin 460 hasta yatarak tedavi edildi. Anjiyo yapılan 5 bin 117 hasta sağlığına kavuştu. Engelli Hastalar için büyük önem arz eden heyet raporlarının verildiği Sağlık Kuruluna 32 bin 729 müracaat alındı. Evde Bakım Hizmeti ile 14 bin 874 hastanın ayağına gidilerek tedavileri yapıldı. Safra hastalığının tedavisinde kullanılan ERCP yöntemiyle 508 hasta kısa sürede tedavi edilerek sağlığına kavuştu. Yanık merkezini de bünyesinde barındıran hastanede 9 bin 121 ayaktan yanık hasta müracaat ederken, bunun 798’u yanık ünitesinde tedavi oldu. 

PANDEMİ’DE TALEP EDİLEN HASTANE OLDU

Tüm dünyayı kasıp kavuran Covid-19 Pandemisinde, sağlık hizmetlerinde hiçbir aksaklığın oluşmasına fırsat vermeyen Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi, bünyesinde açtığı Pandemi Acil Servisiyle 2021 yılında toplam 210 bin 523 hastanın tetkik ve tedavisini yaparak büyük bir hizmete imza attı. Aşılama çalışmalarının da başlamasıyla birlikte, Aşılama biriminde toplam 277 bin 832 doz aşı uygulaması yapılırken, bunun 243 bin 514 dozunu Biontech, 34 bin 318 dozunu ise Sinovac oluşturdu.

Rakamların, Şanlıurfa’nın kaliteli sağlık hizmeti alma konusundaki beklentisini yansıttığını ifade eden Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr.Öğr.Üyesi Bedri Caner Kaya, “Sağlık sektöründe hizmet veriyorsanız teknolojiniz ne kadar iyiyse insan kaynağınız da o kadar iyi olmak durumunda. Sadece doktorlar özelinde değil hemşire ve teknikerlerden, idari kadroya, teknik personelden, satın almaya, kurumsal iletişim koordinatörlüğünden, Hasta karşılama ekibine kadar, Hepsindeki insan kaynağını, işinde yetkin olan kişiler arasından seçerseniz başarı kaçınılmaz olur. Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin başarısı insan kaynağıdır” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195