Title of a News Article

Anne ve bebeği Metrolife'de hayata tutundu

Anne ve bebeği Metrolife'de hayata tutundu
banner206

 Şanlıurfa'da, birçok sağlık merkezinde durumunun ciddi olduğu ve rahminin alınması gerektiği söylenen hamile kadın, Özel Metrolife hastanesinde sağlığına kavuştu. 2 saatlik operasyon sonucunda hamile kadın çocuğunu sağlıklı bir şekilde dünyaya getirerek hayata tutundular. 

Sancılı ve kanamalı bir süreç geçirdiği tespit edilen hamile kadın, Özel Metrolife Hastanesi'ne giderek Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Mehmet Emin Taşdüzen'e muayene oldu. Yapılan tetkikler sonucunda 35 haftalık gebe annenin acilen sezeryan ameliyatı olmasına karar verildi.

Sezeryan ameliyatına alınan hamile kadın, 2 saat süren başarılı operasyon sonucunda dünyaya getirdiği bebeği ile yeniden nefes aldı. 

Doğumu gerçekleştiren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Mehmet Emin Taşdüzen, doğum sonrası bir açıklama yaparak şunları söyledi; 

“Plasenta Yapışma anomalileri halk dilinde bebeğin eşinin öne yapışması olarak da bilinmektedir. Bölgemizde bil hassa da şehrimizde geçirilmiş sezaryen sıklığına bağlı olarak sık gözlenen bir durumdur. Tedavisinde sezaryen ile birlikte rahimin alınması gerekmektedir. Ancak bölgemizde rahim kadınlar tarafından adeta kutsal olarak atfedildiği için ameliyat sırasında rahimi koruyucu cerrahiler bazı durumlarda gerekebiliyor. Tabi rahim koruyucu cerrahi için tecrübeli cerrah ve ekip, uygun ameliyathane, yoğun bakım şartları ve kan bankası gerekmektedir. Hastamızın ve bebeğimizin genel durumu iyi, ameliyatının birinci günündeyiz ve hastamız taburcu olabilecek düzeyde. Hastamıza acil şifalar diliyoruz. Hastalarımız bu tür riskli gebelik takiplerini hastanemizde güvenle takip ve tedavilerini olabileceklerini“ diyerek sözlerine son verdi.

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2022, 11:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195