Title of a News Article

Bakan açıkladı! 40 bin kişi alınacak...

Bakan açıkladı! 40 bin kişi alınacak...
banner206

Cumhurbaşkanlığı tarafından Sağlık Bakanlığı'na 30 bini sözleşmeli, 10 bini de sürekli işçi olmak üzere toplam 40 bin kadro ihdası yapılmıştı. Konu hakkında yeni bir açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 20 bin sözleşmeli personel alımına başlayacaklarını söyledi. Tercih kılavuzunun hazırlanmak üzere ÖSYM'ye verildiğini belirten Koca, 10.348 hemşire, 1.600 ebe ve 6.604 sağlık teknisyeni/sağlık teknikeri alımı yapılacağını bildirdi.


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bakanlığa yapılacak personel alımıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, 20 bin sağlık personelinin alımına ilişkin kılavuzun ÖSYM'ye gönderildiğini bildirdi.

Bakan Koca konu hakkında şunları söyledi:

Taşra teşkilatımızda istihdam edilmek üzere, KPSS puanına göre, ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile 20 bin sözleşmeli personel alım sürecini başlatıyoruz. Gerekli bilgiler, tercih kılavuzu hazırlanmak üzere ÖSYM'ye verilmiştir.

ALIM YAPILACAK KADROLAR
10.348 hemşire, 1.600 ebe ve 6.604 sağlık teknisyeni/sağlık teknikeri ile psikolog, sosyal çalışmacı, biyolog, odyolog, çocuk gelişimcisi, diyetisyen, fizyoterapist, iş ve uğraşı terapisti, dil ve konuşma terapisti, perfüzyonist ve sağlık fizikçileri alımı yapılacaktır.

DUYURULAR BAKANLIK VE ÖSYM'NİN SİTESİNDEN TAKİP EDİLECEK
Tercih kılavuzu, ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden yayınlandıktan sonra adaylar tercihlerini kılavuzda belirtilen tarihler arasından yapabilecek. Duyurular, Bakanlığımızın Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve ÖSYM internet adresinden takip edilebilir.

MART AYINDA 20 BİNLİK ALIM DAHA YAPILACAK
40.000 kadro kapsamındaki 10.000 sözleşmeli sağlık personeli pozisyonu ile 10.000 sürekli işçi kadrosu için Mart ayı içinde ilana çıkılarak alım işlemi yapılacaktır. Sağlık hizmeti alacak vatandaşlarımıza ve sağlık camiamıza hayırlı olsun."    haberler.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195