Title of a News Article

Bakan Koca duyurdu! Zorunlu hale geldi

Bakan Koca duyurdu! Zorunlu hale geldi
banner206

SMA (Spinal Müsküler Atrofi) hastaları için tedavi alternatifleri ve ülke genelinde başlatılacak tarama çalışmalarının ele alındığı 'SMA Bilim Kurulu' Bakan Koca başkanlığında toplandı. Bakan Koca, evlilik öncesi SMA taramasının zorunlu hale geldiğini duyurdu.

SMA Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplandı. Toplantıda, SMA (Spinal Müsküler Atrofi) hastaları için tedavi alternatifleri ve ülke genelinde başlatılacak tarama çalışmaları ele alındı.

"EVLİLİK ÖNCESİ SMA TARAMASI ZORUNLU OLACAK"

Toplantının ardından Sağlık Bakanı Koca, basın açıklaması gerçekleştirerek, şu ifadelere yer verdi:

Sonucu kanıtlanmış bilimsel verilere göre hareket ediyoruz. Ne yazık ki bu hastalığın her döneminde etkili olan bir tedavi mevcut değil. SMA önlem alınması mümkün bir hastalıktır. Evlilik öncesinde tüm çiftlere ve tüm yeni doğan bebeklere SMA taraması yapılması uygulamasını başlatıyoruz. Evlilik öncesinde SMA taraması zorunlu hale getirilecek.

Ülkemizde SMA için karşılanmamış bir tedavi ihtiyacı bulunmamaktadır. Tedaviye erişim için standart kontrollere devam edilmesi son derece önemlidir.

Yapılacak yeni doğan tedavisi ile uygun tedaviye derhal en erken dönemde başlanacaktır. Yeni doğan tarama programıyla birlikte tüm tedavi seçeneklerine erişim konusunda alt yapı çalışmaları son derece hızlı bir şekilde sürdürülmektedir. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195