Title of a News Article

Kalça artroskopisi tedavisi uygulandı

Kalça artroskopisi tedavisi uygulandı
banner206

Harran Üniversitesi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı tarafından kemik çürümesi sorunu yaşayan 39 Yaşındaki Abdulkadir Biçer adlı hastaya bölgede ilk defa kalça artroskopisi yöntemi uygulanarak tedavisi gerçekleştirildi.

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi geliştirdiği tedavi yöntemleriyle bölgede öncü olmaya devam ediyor. Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı tarafından bölgede ilk kez uygulanan bir yöntemle enfeksiyon ve kemik erimesi problemi olan 39 Yaşındaki Abdulkadir Biçer adlı hastanın tedavisi gerçekleştirildi. Kamerayla gerçekleştirilen kalça artroskopisi yöntemiyle gerçekleştirilen tedavi bölgede öncü olunurken, bu yöntem için hazırlanan altyapı ve ekiple bundan sonraki vakalarda da hızlı ve etkili tedavi imkânı sağlanacak.

Harran Üniversitesi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Akif Altay, Harran Üniversitesi Hastanesi ortopedi kliniği olarak 25 yılı aşkın süredir artroskopik yöntemle yani kamerayla yapılan eklem cerrahisi konusunda hem Şanlıurfa’ya hem de bölgeye hizmet verdiklerini söyledi.

Prof. Dr. Altay, “Kalça eklemi için yapılan artroskopik cerrahi yaklaşım son birkaç yıl içerisinde dünyada gelişmeye başlamış ve ülkemizde de sadece 3 büyük kentte kısıtlı sayıda uygulanan kalça eklemine kamera yardımıyla girilerek eklemi açmadan yapılan cerrahi bir yaklaşımdır. Kliniğimizde aldığımız yeni cihazların da desteğiyle birlikte kalça eklemine artroskopik cerrahi yaklaşım uygulamamız hem bölgemiz hem de ilimiz için ciddi bir önem taşımaktadır.

Bu ilk vakamızda eklem içerisinde enfeksiyon ve kemik çürümesine bağlı sorunları olan hastamıza kapalı yöntemle müdahale ederek gerekli işlemleri tamamladık hastamız da oldukça rahatladığını ve klinik olarak ciddi fayda gördüğünü bizlere ifade etti.

Resim önizlemesi

Kalça artroskopisi ciddi bir tecrübe deneyim teknolojik altyapı ve ekip isteyen bir çalışmadır bu işlem için ortopedik cerrahi anestezi asistan hemşire ve personellerinden oluşan yaklaşık 20 kişilik bir ekiple hazırlıklarımızı ve işlemlerimizi sürdürüyoruz. Ülkemizde yeni başlayan ve Ankara'nın doğusunda henüz uygulanmayan bu sistemin Şanlıurfa Harran Üniversitesi araştırma Uygulama Hastanesi ortopedi kliniğinde başlatılmış olması hepimiz açısından gurur verici bir gelişmedir. Emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu.

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Başhekimi Doç. Dr. İdris Kırhan ise yine çok değerli bir çalışma gerçekleştirildiğini ve bu tedavi yöntemini bölgede ilk kez uygulamanın gururunu yaşadıklarını dile getirdi.
Başhekim Doç. Dr. Kırhan, “Batıdaki büyükşehirlerin ardından doğu ve güneydoğuda ilk kez Harran Üniversitesi Hastanesinde bir kalça artroskopisi yöntemiyle tedavi gerçekleştirdik. Bu anlamda yoğun emek veren Prof. Dr. Mehmet Akif Altay hocamıza ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Biz vatandaşlarımıza en iyi tedavi imkanlarını sağlamanın yanında bölgenin ihtiyaçlarını da karşılayacak farklı yöntemlere de imza atmaya çalışıyoruz.” diyerek yapılan çalışmaların gurur verici olduğunu sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 21 Aralık 2022, 11:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142