Title of a News Article

Karın ağrısıyla gitti, midesinde tümör çıktı!

Karın ağrısıyla gitti, midesinde tümör çıktı!
banner206

Şanlıurfa’da, 62 yaşındaki kadın bir hasta karın ağrısı nedeniyle gittiği Özel Metrolife hastanesinde tedavi olduktan sonra midesinde tümöre rastlandı. Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Reşat Doğan’ın endoskopi ile midede oluşan tümörü başarılı bir şekilde aldı.

Endoskopi işlemini gerçekleştiren Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Reşat Doğan , "Eğer 40 yaş üzerindeyseniz hiçbir şikayetiniz olmasa bile kontrol amaçlı endoskopi yaptırmanızı öneriyorum" dedi.

Hasta A.S. kadın, "Dr.Reşat hocamıza mide ağrısı ve kusma şikayetleriyle geldiğimizde ilk etapta ultrasonla muayene etti, daha sonra endoskopiye karar verildi. Endoskopi sonrası rahatsızlık ortaya çıktı. Bu tür problemleri yaşayan kişilere endoskopiden korkmamalarını öneriyorum. Endoskopi yapıldı, hiçbir şekilde sorun yaşamadım. Herkese düzenli endoskopi yaptırmasını öneriyorum" diye konuştu.

40 yaş üzerinde herkesin düzenli olarak endoskopi yaptırması gerektiğini belirten Op.Dr.Reşat DOĞAN, "40 yaş sonrası mide tümörü riski var. 40 yaş altında şikayetleri olan kişiler de endoskopi yaptırmalı. Herhangi bir şikayetiniz yoksa 40 yaş altındaysanız hemen endoskopi yaptırmanızı önermiyoruz. Ama bir mide şikayetiniz varsa endoskopi yaptırmanız gerekir. Eğer 40 yaş üzerindeyseniz hiçbir şikayetiniz olmasa bile endoskopi yaptırmanızı öneriyorum. Hele ailenizde bu tür mide tümörleri varsa o zaman mutlaka yaptırmalısınız.  Erken Teşhis Hayat Kurtarır" diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195