Title of a News Article

KBB uzmanları HRÜ hastanesinde bir araya geldi

KBB uzmanları HRÜ hastanesinde bir araya geldi
banner206

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi’nde Kulak Buran Boğaz (KBB) hekimlerinin katılımıyla eğitim toplantısı gerçekleştirildi.  

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi akademik toplantılara ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Kulak Buran Boğaz (KBB) hekimlerinin katılımıyla hastanede bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Resim önizlemesi

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmail İynen, toplantıya Şanlıurfa merkez ve çevre illerden yaklaşık 60 KBB uzman hekiminin katıldığını söyledi.

Toplantıda vatandaşlar tarafından son dönemlerde ilgi çeken Burun cerrahisi ve Burun Estetiği ile ilgili bilgiler veren Prof. Dr. İsmail İynen, “Burun cerrahisi ve özellikle burun estetiği son zamanlarda oldukça ilgi çeken bir konu olmaya başlamıştır. Ayrıca burun yüzde yalnızcagüzellik öğesi olmasının ötesinde hayati önem taşıyan birçok işlevi olduğu yapılan çalışmalarda anlaşılmıştır. Yapılan bu çalışmalarda burunun kutsal bir organ olduğu ve gelişigüzel oynanmaması gerektiği giderek daha çok vurgulanmaya başlanmıştır. Diğer taraftan burun cerrahisinin fonksiyonel olması ve hiçbir zaman fonksiyonun estetik uğruna feda edilmeyeceği bir prensip olarak tüm hekimler tarafından anlaşılmıştır. Bu açıdan bakıldığında Septorinoplasti cerrahisinin bu konuda eğitimli hekimler tarafından yapılması gerektiği daha çok ortaya çıkmıştır. Bu nedenle bu konunun eğitimi daha büyük önem kazanmıştır. Bu vesile ile bu toplantımızın faydalı olacağını düşünüyoruz. Ayrıca Türkiye’deki meslektaşlarımızın fasiyal plastik cerrahi alanında dünyanın birçok ülkesinden daha ileri olduğunu belirtmek istiyorum” dedi.

Prof. Dr. İynen, bu tarz toplantıların yapılmasına katkı sunan başta üniversite yönetimine, başhekimliğe ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İdris Kırhan, Hastane olarak yaptıkları başarılı operasyonların yanında akademik çalışmalara ve toplantılara da önem verdiklerini söyledi.

Başhekim Doç. Dr. Kırhan, “Harran Üniversitesi Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmail İynen hocamızın öncülüğünde Şanlıurfa merkez ve çevre illerimizden KBB Uzmanı hekim arkadaşlarımızı hastanemizde ağırladık. Güzel ve önemli bir toplantı gerçekleştirdik. Toplantıya katılım sağlayan tüm hekim arkadaşlarımıza teşekkür ederim” diye konuştu.

Resim önizlemesi

Güncelleme Tarihi: 25 Mayıs 2023, 16:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142