Title of a News Article

Meydan Hastanesi bir ilke imza attı

Meydan Hastanesi bir ilke imza attı
banner206

ESWT, diğer adıyla 'Şok Dalga Tedavisi', Şanlıurfa’da yalnızca Meydan Hastanesi'nde hizmete girdi.

Sertleşme problemi yaşayanların Özel Meydan Hastanesi'ne gitmesi sonucu burada Üroloji doktoru Operatör Doktor Gürkan Yılmaz tarafından karşılanıyor. Özel bir tedavi süreci olan ESWT Şok Dalga Tedavisi yine özel bir odada gerçekleşiyor.

Şanlıurfa'da bir ilkin yaşandığı Özel Meydan Hastanesi'nde geçtiğimiz kısa süre önce göreve başlayan Doktor Gürkan Yılmaz adından söz ettirmeye devam ediyor.

ESWT Şok Dalga Tedavisi Nedir? Sertleşme Tedavisinde ESWT...

ESWT açılımı extracorporeal shock wave therapy’dir. Dilimize şok dalga tedavisi olarak çevrilmiştir. Ürolojide ESWT son 10 yıldır erektil disfonksiyon olarak tanımladığımızın peniste sertleşme bozuklukları tedavisinde kullanılmaktadır.

Şok Dalga Tedavisi Nasıl Çalışır?
Şok dalga tedavisi ile peniste yeni kan damarlarının oluşması amaçlanır. ESWT ile penil kök hücreler harekete geçer ve kan akışı tekrar başlar. Nihayetinde de erkek cinsel organının yeniden sertleşmesi sağlanır.

Şok dalga tedavisi hafif, orta ve şiddetli sertleşme sorunu yaşayan tüm erkeklerde uygulanabilir. Ancak hafif ve orta derecede sertleşme sorunu olan hastalarda daha etkili sonuçlar elde edilir. Sertleşmenin fiziksel bir nedenle sekteye uğradığı durumlarda (şeker hastalığı, tansiyon yüksekliği, kan yağlarının yüksekliği gibi) doğru hastalara uygulandığında oldukça tatmin edici sonuçlar yakalanır.

Penis içerisindeki kök hücreler uyarıldığı ve kanlanma sağlandığı için kalıcı iyilik sağlanabilir. Bilindiği gibi sertleşmeyi sağlayan ilaç kullanımında böyle kalıcı bir durum söz konusu değildir.

ESWT Nasıl Uygulanır?
Penis özel bir jel ile kaplanır. Penis üzerinde belirlenmiş ortalama 5 farklı noktaya şok dalgaları gönderilir. Uygulama esnasından ağrı olmaz. Karıncalanma hissedilebilir. Bir seans yaklaşık 20 dakika sürer ve toplamda 3 ila 6 seans uygulama yapılır. Her bir seans arası 2-7 gün ara verilir.

Şok Dalga Tedavisi Avantajları Nelerdir?
ESWT ağrısızdır ve anestezi gerektirmez. Hastaneye yatış olmaz. Hızlı sonuç alınır.
ESWT tedavisinin ardından ciltte oluşan hafif kızarıklık ve şişlik dışında önemli bir yan etkisi beklenmez. Hastalar tedavi seanslarından sonra günlük işlerine devam edebilirler.

Sertleşme ilacı kullanmadan kısa sürede yüzde 80-90 oranında kalıcı iyileşme sağlanabilir.
Bazı hastalarda ilk seanstan itibaren 1 haftalık süre içerisinde iyileşmeler görülebilir. Ancak iyileşme süreci genel olarak ilk seanstan ortalama 1 ay sonra başlar. Kalıcı iyileşme için ise yaklaşık 8-12 haftalık bir süre beklenir.

Erkeklerin % 80’i tedaviden olumlu sonuç alır.

Bazı erkekler işlem sonrası bir iki gün içinde kendiliğinden ereksiyon yaşayabilir.

ESWT aynı zamanda penis plaklarında(peyronie hastalığı) ve kronik prostatit hastalığında da etkili ve güvenli bir şekilde kullanılmaktadır.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195