Şanlıurfa'da, sağlık sektöründe hizmet veren Nev Hospital'da bir ilk yaşandı. Özel hastaneler içerisinde onkoloji hizmeti veren tek hastane unvanı alan Nev Hospital'da bölümün lansmanı yapılarak hizmete açıldı.

Kanser tedavisinin devlet hastanelerindeki yükünü azaltma ve daha kaliteli hizmet verme adına Onkoloji Bölümünün açıldığı Nev Hospital'da bugün bölümün tanıtımı yapıldı.

Urfa'da 68 yıl sonra gelen mutluluk Urfa'da 68 yıl sonra gelen mutluluk

Kentteki birçok ulusal ve yerel düzeyde gazetecinin katılımıyla gerçekleşen Lasmanda konuşan Nev Hospital başhekimi Dr. Orhan Yanar, Yaklaşık 1.5 yıl önce faaliyete geçen Nev Hospital Hastanesi her geçen gün hizmet alanını ve doktor kadrosunu genişleterek Urfa ve bölge halkına hizmet vermeye devam ediyor.

Bugünkü sizlere paylaşmak istediğimiz haberin konusu da kıymetli hocamız Doç. Dr. Ali beyin medikal onkoloji yani kanser hastalıkları tedavisi, kemoterapi tedavisi uzmanı olarak aramıza katılmasıyla ilgili. Bildiğiniz üzere ilimizdeki özel hastanelerin içerisinde ilk defa biz bu hizmeti başlatmış bulunuyoruz.

Biliyorsunuz kemoterapi hastaları beklemez, tedavisini erteleyemez çünkü bir tedaviye başladığında hiçbir kesintiye uğramadan tedavisinin sürekli şekilde devam etmesi gerekiyor. İlimizde hem kamu anlamında, hem özel hastane anlamında bu anlamda bir açık vardı ve insanlarımız Antep’e, Adana’ya daha farklı büyük şehirlere gitmek zorunda kalıyorlardı. Sayın bakanımız ve bakanlığımız yetkilileriyle de biz bu konuyu görüştüğümüzde çok özel önem atfettiler ve hastanemize bu anlamda çalışma izniyle ilgili, kıymetli hocamızı çalıştırabilmemiz adına gerekli izinleri hızlı bir şekilde verdiler.

Tabi biz Nev Hospital olarak açıldığımız günden beri kendimize edindiğimiz düz duruş şu idi; artık Urfa’nın sezeryan yapan, bademcik ameliyatı yapan, apandist ameliyatı yapan bir hastaneye ihtiyacı yok. Bu artık ilde ve bölgeye hitap eden, diğer hastanelerde olmayan, insanların başka illere çeşitli maddi zorluklarla ve sağlıklarını kaybetme pahasına farklı illere gitme zorunluluğunu ortada kaldıracak bölümleri açmak istedik. Bunların başında daha önceki hizmetlerimizde perinatoloji gelir ki biliyorsunuz ilimizin çok yoğun bir doğum oranı ve bu da beraberinde yüksek riskli gebelikleri, bir takım özürlü engelli bebekleri bir arada getiriyor. Bu anlamda perinatoloji doçentimizle çalışmaya başladık. Akabinde yine Urfa’da hiçbir özel hastanede olmayan, bölgeye hitap edebileceğimiz kemoterapi alanıyla ilgili kıymetli hocamız sağ olsun bizimle beraber oldu. İnşallah Urfa’nın ve etraf illerin bu anlamdaki eksiğini kapatacağız."

Akabinde çok hızlı bir şekilde yine ilimizde önemli bir açık olan kalp cerrahisi ve anjiyo ünitemizde inşallah çok kısa bir sürede hizmete alacağız.

Onkoloji Bölümü sorumlu doktoru Doç. Dr. Ali Yılmaz ise, 'Bizim aslında burada olmamızın önemli bir gayesi var. Belki de uzun yıllardır eksiklik olan Urfa’daki onkoloji hastalarının yani kanser hastalarının tedavisinin kimi zaman aksaması, kimi zaman gecikmesi, kimi zaman da çevre illere gitmek suretiyle yaşanan olumsuzlukların önüne geçmek.' dedi.