Title of a News Article

Şaşkına çeviren olay Urfa'da yaşandı...

Şaşkına çeviren olay Urfa'da yaşandı...
banner206

Şanlıurfa'da, karın ağrısı şikayetiyle Özel Metrolife hastanesine giden kadın hastadan futbol topu büyüklüğünde bir kitle çıkarıldı.

Doktor ve sağlık çalışanlarını şaşkına çeviren olay, dün Özel Metrolife Hastanesi'nde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, 27 yaşında A.E. isimli kadın hasta, karın bölgesinde şişkinlik ve ağrı şikayetiyle gittiği Özel Metrolife Hastanesi'nde muayene oldu. Burada yapılan tetkikler sonucunda kadının karın bölgesinde 24x16x30 cm boyutunda bir kitleye rastlanıldı.

Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Reşat Doğan, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. M.Emin Taşdüzen ve Anestezi Uzmanı Op. Dr. Ali Çiğdem ile birlikte planlanan operasyon sonucu kitle başarılı bir şekilde alındı. Yaklaşık 2 saat süren ameliyat esnasında doktorlar ve diğer sağlık çalışanları 7 buçuk kilo olduğu tespit edilen kitle karşısında şaşkına döndüler.

Op. Dr. Reşat Doğan bu tür vakaların hastanemizde hijyenik koşullarda sürekli olarak alınabildiği ayrıca Özel Metrolife Hastanesi'nde balon mide operasyonu, endoskopi ve kolonoskopi operasyonları yapıldığını kaydetti.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr.Emin Taşdüzen ise bu tür vakalar nadir de olsa günümüzde halen görülmektedir, bu tür vakalar için detaylı bir muayene uygun ameliyathane ve yoğun bakım şartları gerekmektedir. Metrolife Hastanesinde buna benzer kist vakaları kapalı (laparoskopik) bir şekilde yapılabildiğini söyledi.

URFASTAR

Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2023, 14:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195