Title of a News Article

Urfa'da bir garip olay!

Urfa'da bir garip olay!
banner206

Şanlıurfa'da, Viranşehir ilçesinde tehlikeli bir pil yutan çocuğunun ihbarını alan ve hastane kapısında saatlerce bekleyen çocuk doktoru Mehmet Çakmak dert yandı.

Yaşanan bu garip olay dün meydana geldi. Viranşehir ilçesinde pil yuttuğu öğrenilen bir çocuğun acilen ameliyata alınması gerekiyordu. Aksi takdirde yutulan disk pilin vücuda ve iç organlara vereceği zarardan dolayı ölümle sonuçlanabilecekti. 

Harran Üniversitesi Çocuk Cerrahisi Dr. Mehmet Çakmak, Viranşehirli çocuğun durumuyla ilgili aldığı ihbar sonucunda teyakkuza geçerek tüm hazırlıklarını yaptı. Hastane acil kapısı önünde bekleyişe geçen Dr. Çakmak yaklaşık 2 saat bekledi. Tehlikeli pil yutan vaka bir türlü gelmek bilmedi. Beklenen hasta gelmeyince kentte tek çocuk cerrahisi olan Dr. Mehmet Çakmak acil önündeki bekleyişini sonlandırdı.

Doktor eksikliği yönündeki sorunlar Urfa'da bir türlü bitmezken, hastane kapısında telaşla hasta bekleyen doktorlara ise gidilmiyor.

Disk pil yutan çocuğun ailesi tarafından nereye götürüldüğü bilinmezken Çocuk Cerrahisi Dr. Mehmet Çakmak, sitemini sosyal medyada dile getirdi. 

Çakmak, yaşadığı o anları şu ifadelerle vurguladı;

"İlçedn disk pil yutan çocuğu 45 dkdır acil kapıda bekliyorm. Aile biz kendi aracımızla getirecez demişler. 1.5 saattir gelmedi. Gelse pil hala duruyorsa acil ameliyata alacağm. Acaba geleck mi? Umarım kafalarına göre iş yapıp başka yere götürmzlr.Çünkü ilde bunu alacak tek kişym. Ya da yolda mideye düşmesini diliyorum. Disk pil çok tehlikeli aman deyim. Çocuklardan uzak tutun. Dolu pil yemek borusuna yapışık olunca saatler içinde ölümcül olabiliyor. Hasta gelmedi. Ya D.Bakır'a götürdüler ya da kötü bir kumar oynadılar, şanslı çıkıp pil mideye düştü. Ama hasta gelmedi."

URFASTAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195