Title of a News Article

Urfa'da bu ekip önemli bir ihtiyacı karşılıyor...

Urfa'da bu ekip önemli bir ihtiyacı karşılıyor...
banner206

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü 4 öğretim üyesi ve 14 araştırma görevlisi ile birlikte bu alanda Şanlıurfa’da önemli bir ihtiyacı karşılıyor.

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Ortopedi ve Travmatolojinde yapılan operasyon ve çalışmalar ile birlikte bu bölüm fark oluşturmaya devam ediyor. Sadece Şanlıurfa’ya değil, bölgeye de hizmet veren hastanenin Ortopedi ve Travmatoloji bölümünde yapılan operasyon ve tedaviler bu alanda önemli bir ihtiyacı karşılıyor. 
 

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Baki Volkan Çetin yaptığı açıklamada, “Uzun yıllara dayanan bir tecrübe ve birikimin eseri olarak ortopedi ve travmatoloji bölümünü ilgilendiren hastalıkların büyük çoğunluğunun ise tedavi ve takibini yaptıklarını dile getirdi. 
 

Dr. Öğr. Üyesi Çetin, “Son yıllarda hastalıkların farklılaşması ve hasta sayısının da artmasıyla branşlaşmaya önem vermekteyiz. Travma cerrahisi yanında spor yaralanmaları, diz, bel kalça kireçlenmesi, tümör cerrahisi ve çocuk ortopedisi alanlarında yoğun olarak çalışmaktayız.” Dedi.
 

Dr. Öğr. Üyesi Çetin, ayrıca çocuk ortopedisi konusunda Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi’nde yapılan çalışmalar hakkında önemli bilgiler verdi. 
 

Dr. Öğr. Üyesi Çetin “Çocuk ortopedisi, bölgemizdeki yüksek doğum oranı ve çocuk nüfusu nedeniyle ortopedi içinde ayrı bir öneme sahiptir. Özellikle çarpık ayak (pes ekinovarus), kalça çıkığı (gelişimsel kalça displazisi), serebral palsi ve deformiteli çocukların bulunduğu hasta grubunun takip ve tedavileri, konuyla özel olarak ilgilenen öğretim üyelerimiz tarafından yapılmaktadır” diye konuştu.
 

PEV (Pes ekinovarus) – Çarpık ayak; 1000 canlı doğumda 1-2 oranında izlenmektedir. 2020 yılı verilerine göre 85.000 canlı doğumun olduğu ilimizde yaklaşık 85-170 arası yeni PEV hastası bulunmaktadır. Kliniğimizde bu hasta grubu, doğumun ilk haftasından itibaren takibe alınmaktadır. Tedavi düzeltme alçılarıyla (genellikle 4-6 alçı) başarılı bir şekilde yapılmaktadır. PEV’li hastalarımız tekrarlama olasılığı nedeniyle ilkokul çağına kadar takip edilmekte ve gerek görülen durumlarda cerrahi işlemleri de yine kliniğimizde başarılı bir şekilde uygulanmaktadır. 
 

Alanında uzman öğretim üyesi kadromuz, tecrübeli asistan ve personellerimiz ile Şanlıurfa halkımızın çevre illere gitmesine gerek kalmayacak şekilde önemli bir ihtiyacı karşılıyoruz.  
 

Hastalarımızdan beklentimiz; aynı il içerisindeki bu imkânı değerlendirmeleri, hastalarını erkenden bizlere getirmeleri ve özellikle çocuk hastalarda önemi yüksek olan takiplerini aksatmamalarıdır. Erken dönemde gelen çocuklarda daha yüksek başarı elde ederek sakatlık riskini azaltma imkânımız olmaktadır. Bu nedenle ailelerin kliniğimize erken başvurmaları tedavinin başarısı açısından çok büyük önem arz etmektedir.” Dedi. 
 

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Ahmet Güzelçiçek ise yapmış olduğu açıklama da “Harran Üniversitesi Hastanesine gelen her hastanın özel bir hasta olarak işlem gördüğünü ve bu konuda çalışmalar yaptıklarını ifade ederek Ortopedi ve Travmatoloji bölümünde de yatan ve ameliyat olan hastaların sadece Şanlıurfa içinde değil de tüm bölge için bir hastane olduğu ve bu bölgelerden gelen tüm hastalara hizmet verdiğini ifade etti. 
 

Başhekim Doç. Dr. Güzelçiçek, Hastanenin Ortopedi ve Travmatoloji bölümünde yapılan çalışmalardan dolayı tüm ekibe teşekkür etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195