Title of a News Article

Vatandaşın İnek Kadar Değeri Yok!

urfastar.com editörlerine bugün vatandaşlardan gelen bilgi pes dedirtti. Ultrason muayenesi için iki ay sonrasına randevu verilen Şanlıurfa'da hastaneye giden bin pişman olduğunu ifade ediyor.

Vatandaşın İnek Kadar Değeri Yok!
banner206

Türkiye’nin en kalabalık şehirlerinden olan, Suriyeli mültecilerle birlikte nüfusu 2,5 milyonu geçen Şanlıurfa’da sağlık sistemi adeta yerlerde sürünüyor.

Toplam 1-2 dakika sürecek en basit bir ultrason incelemesi için hastalara iki ay sonrasına randevu verilen Şanlıurfa’da vatandaşlar ne yapacağını şaşırmış durumda. Doğum yapacak bir inek için bile veterinerler ultrason cihazını yanlarında gezdirirken, Şanlıurfa’da 60 gün sonrasına ultrason muayenesi için randevu verilmesi, “Vatandaşın inek kadar değeri yok” dedirtti.

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, personeli veya sağlık teşkilatında bir yakınını araya koyabilen ultrason sırasını birkaç gün öne alabilirken, sosyal devletin herkese eşit yaklaşımını bekleyenler ise 60 ile 90 gün arasında ancak ultrason görüntüleme hizmetine ulaşabiliyor.

Birçok branşta uzman hekimin olmadığı Şanlıurfa’da görev yapan doktorlar her gün yüzlerce hastaya bakmak zorunda kalıyor, hastalar ve sağlık çalışanları kör topal giden sağlık hizmeti nedeniyle her gün karşı karşıya geliyor.

Şanlıurfa’da sağlık sektöründe yaşanan tıkanmaya dikkat çekerek yetkilileri göreve davet eden vatandaşlar, önceki gün İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gülüm’ün Vali Salih Ayhan’a verdiği brifingde yaşanan bu sorunları sunup sunmadığını, çözüm konusunda ne gibi adımların atıldığını merak ediyor.

Ultrason Cihazı 5 Bin Dolar

Bundan yirmi yıl öncesinde bile özel hastanelerde tüm doktorların poliklinik muayenehanesinde bulunan ultrason cihazının fiyatının 5 ile 15 bin dolar arasında değiştiğini, renkli ultrasonların bile 500 bin TL’ye alınabildiğini belirten vatandaşlar, köylere hayvanları muayeneye giden veterinerlerin bile yanlarında ultrason cihazı götürdüğünü, ancak Şanlıurfa’da bir insana çok basit ultrason kontrolü için 60 gün sonrasına randevu verildiğini ifade ederek, tepkilerini dile getirdiler.

Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2022, 20:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195