Title of a News Article

Bir barışta Viranşehir'de gerçekleşti

Bir barışta Viranşehir'de gerçekleşti
banner206

Viranşehir ilçesinde, aynı aşirete mensup iki aile arasında yaşanan ve 1 kişinin öldüğü olayın ardından başlayan husumet barışla sonuçlandı.

Viranşehir’de, yaklaşık 3 ay önce eski Urfa caddesinde işlettiği markette silahlı saldırıya uğrayan Haşim Mustafa Türk hayatını kaybetti. 

Olayın ardından Hıdrekan aşiretine mensup Topkan ve Türk aileleri arasında başlayan husumetin son bulması için Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, İlçe Kaymakamı Önder Çengel ve iki ailenin kanaat önderleri aracı oldu.

Ailelerin ikna edilmesi üzerine Viranşehir Belediyesi ev sahipliğinde Kültür ve Sanat Merkezinde barış programı düzenlendi.

Barış programına; AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özşavlı, Viranşehir Kaymakamı Önder Çengel, Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci,Viranşehir İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Uğur Güleç, AK Parti Viranşehir İlçe Başkanı Ali Tekin, İlçe Emniyet Müdürü Zekerya Baran, Belediye Mecliz üyeleri, Viranşehir İlçe Müftüsü Mahmut Kaya, Kanaat önderleri ile husumetli iki aile mensupları katıldı.

Viranşehir İlçe Müftüsü Mahmut Kaya’nın yaptığı dua ile birlikte Topkan ve Türk aileleri, Kur'an-ı Kerim'in altından geçerek barış yemini ettiler.

Programda konuşan Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, Dünyanın en hayırlı işlerinden biri olan barışa şahitlik yapmaktan duyduğu memnuniyeti ve sevinci dile getirdi.

Bu vakaların maalesef bölgelerinde her zaman yaşandığını ve bundan dolayı duyduğu üzüntüyü ifade eden Başkan Ekinci, Bu barışın birlik beraberlik ve kardeşliğe vesile ve örnek olması temennisinde bulundu.

Bu tür üzücü olayların bir daha yaşanmaması dileğinde bulunan Başkan Salih Ekinci; “Öncelikle bu hadisenin sonlanmasında ve barışı vesile kıllan Allah’ımıza hamdolsun. Barışa vesile olanlardan ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah, bu barış başta Viranşehir’e ve bölgemize örnek olur” Dedi.

Daha sonra AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özşavlı, Viranşehir Kaymakamı Önder Çengel ve AK Parti Viranşehir İlçe Başkanı Ali Tekin birer konuşma yaparak, barışın önemine vurgu yapıp, barışta emeği geçenlere teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından tokalaşan ve sarılan iki aile fertleri, dua eşliğinde husumeti sonlandırdı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195