Title of a News Article

Viranşehir'de bahar hazırlıkları başladı

Viranşehir'de bahar hazırlıkları başladı
banner206

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde bahar hazırlıkları başladı. İlçenin yeşil alanlarındaki çalışmalarına hız veren Viranşehir Belediyesi, parkları güllerle donatacak.

Viranşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından çalışmalara 15 Temmuz Şehitler Parkında start verilirken, ilçedeki tüm parklara ve orta refüjlere 50 bin gül dikilecek.

Ekipler, ‘Yeşil Bir Viranşehir’ sloganı ile İlçedeki tüm parklarda ve orta refüjlere gül dikme ve peyzaj çalışmalarına başladı. Bu yıl toplam 50 bin adet gül dikmeyi hedefleyen ekipler, çalışmanın startını 15 Temmuz Şehitler Parkında verdi. 

İlkbahar ayları öncesi çok sayıda ekip ve araçla yürütülen çalışmalarda, ilk etapta peyzaj düzenleme çalışmaları yapılarak gül dikmeye hazır hale getirildi. Kazı ve toprağın yumuşaması için çapa çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte açılan çukurlara güller dikildi. Güllerin yaz aylarında açması bekleniyor. Gül dikim işlemleri dışında ekipler, caddesi üzerinde bulunan kavşak ve orta refüjlerde toprağın gül ve çiçek dikimine uygun hale gelmesi için tesviye çalışmalarını da sürdürüyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195