Title of a News Article

Viranşehir'de ilk toplantı yapıldı

Viranşehir'de ilk toplantı yapıldı
banner206

Viranşehir Belediye Meclisi, yeni yılın ilk meclis toplantısını Belediye Başkanı Salih Ekinci başkanlığında gerçekleştirdi.  Başkan Ekinci, toplantı öncesi meclis üyeleri, birim müdürleri ve vatandaşlarla ile tek tek tokalaşarak yeni yıllarını kutladı.
Belediye meclisi toplantı salonunda yapılan 2023 yılı Ocak ayı olağan meclis toplantısının 1. birleşimin 1.oturumu saygı duruşu, istiklal marşı ve yoklama ile başladı. 
Halka ve basına açık yapılan toplantının açılış konuşmasını yapan Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, Meclis üyelerinin yeni yılını kutladı. 2023 yılının tüm dünyaya sağlık, huzur, mutluluk, başarı, birlik ve beraberlik getirmesini temennisinde bulunan Başkan Ekinci, alınacak kararların hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.
Meclis üyelerine geçtiğimiz yıl Viranşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili bilgi veren Başkan Ekinci, Hizmet açısından 2022 yılını dolu dolu geçirdiklerini, 2023 yılında çalışma tempolarını daha da artırarak devam edeceklerini söyledi. 
2022 yılında insan odaklı, marka ve vizyon projelerinin üretildiğine dikkat çeken Başkan Ekinci;“ 2023 yılında da projelerin üretileceği bir Viranşehir için hep birlikte çalışacak, güçlenmeye ve büyümeye devam edeceğiz. Şehrimizi, hak ettiği noktalara taşımak, değerlerine değer katmak için çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz” dedi.


2022 yılının her anlamda hizmet ve yatırımlarla geçtiğini ifade eden Başkan Ekinci, yeni yılda da yatırımların aynı hızla devam edeceğini kaydetti. 
Viranşehir’de hayata geçirdikleri hiçbir projenin akşamdan sabaha alınmış kararlar ile gerçekleştirilmediğine vurgu yapan Başkan Salih Ekinci, “Her bir projemiz, toplumun her kesimiyle ve vatandaşlarımız ile istişare ederek, talep ve eleştirileri dinleyerek üzerinde uzun süre çalışılmış kalıcı projelerdir. 2023 yılında da Sabır kentimize değer katacak projelerimizi hemşerilerimizle buluşturacağız” diye konuştu.
Yapılan açılış konuşmasının ardından Belediye meclis üyelerinin verdiği soru önergeleri, tek tek okunarak, bazıları gündem maddelerine eklendi, bazıları da komisyonlara sevk edildi. Daha sonra toplantının gündem maddelerine geçildi.


Belediye meclis toplantılarının yapılacağı gün, yer ve saatinin belirlenmesi maddesi, her ayın ilk haftası Pazartesi günü saat 14.00’te yapılması oy birliği ile kabul edildi.
2023 yılının ilk meclis toplantısında, denetim komisyonunda görev alacak olan meclis üyeleri de belirlendi. 


Kapalı zarf usulü ile yapılan seçimde, Fatih Şenbayram, Abdulvahap Kurur, Şehmus Akın, Mevlüt Özbilgi ve İsa Misafirci seçildi.


Meclis ve Encümen üyelerinin huzur haklarının tespit edilmesi, Belediye Zabıta Personellerinin fazla çalışma ücretlerinin verilmesi, Belediyede çalışan sözleşmeli personel ücretlerinin belirlenmesi ve Belediyede Norm Kadro İhdasının yapılması oy birliği ile onandı.
Yenişehir Mahallesinde bulunan 958 ada 1,2 ve 3 Nolu parsellerin imar tadilatının yeniden görüşülmesi oy çoğunluğu ile kabul edilirken, Yollarbaşı ve Sağlamlar Kırsal mahallelerin sınır düzeltilmesi maddesi ise imar komisyonuna sevk edildi.
Mecliste grubu bulunan siyasi partilerin sözcülerinin konuşmalarının ardından yaklaşık 2 saat süren 2023 yılının ilk meclis toplantısının 1.Oturumu sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195