Title of a News Article

Viranşehir'de kan davalı aileler barıştı

Viranşehir'de kan davalı aileler barıştı
banner206

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde 3 yıllık kan davası barışla sonuçlandı.

Viranşehir’de 2 kişinin ölümü ve 4 kişinin yaralanması ile iki aile arasında başlayan kan davası barış yemeği ile son buldu.

Edinilen bilgiye göre Viranşehir ilçesinde yaklaşık 3 yıl önce 2 kişinin ölümü ve 4 kişinin yaralanması ile Hıdırekan aşiretine mensup Çifçi ve Vefa aileleri arasında başlayan kan davası kanaat önderleri Ekrem Kaya ve Celalettin Sayan’nın araya girmesiyle barış yemeği ile son buldu.  

İlçeye bağlı Eşkin köyünde düzenlenen barış yemeğine, Viranşehir Kaymakamı Önder Çengel, Şanlıurfa Milletvekili Halil Özşavlı, Ak Parti Şanlıurfa İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, Ak Parti Viransehir ilçe Başkanı Ali Tekin, Ak Parti Eski ilçe Başkanı Celalettin Sayan, İlçe Jandarma komutanı Yüzbaşı Uğur Güleç, İlçe Müftüsü Mahmut Kaya ve çok sayıda Hıdrekan Aşiretine Mensup kişiler katıldı. 

Kan Davasının Barış ile sonuçlandırmasında Arabuluculardan olan Akparti Viransehir Eski ilçe Başkanı Celalettin Sayan yaptığı Konuşmada;

“Bu davayı barış ile sonuçlandırmak İçin kanaat önderi Ekrem Kaya ile birlikte müzakereleri başlattık, hüzünlüydük çok zor bir süreçti ama bugün tüm yorgunluğumuz bu güzel tablo ile sonuçlandığı İçin mutluyuz.iki ailenin büyüklerine gençlerine çocuklarına kan davası yerine barışı bıraktıkları İçin teşekkür ediyorum. 

yanlışı yanlışla kapatmak yerine böyle güzel bir organizasyonla, kucaklaşarak, barışarak, buraya gelerek destek verdiğiniz için buradaki huzurunada teşekkür ediyorum.” Dedi.

Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2022, 20:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195