Title of a News Article

Viranşehir için tarihi gün

Viranşehir için tarihi gün
banner206

Viranşehir’in İmar Planına Son Nokta konuldu.

Başkan Ekinci’nin Zaferi .Viranşehir için “tarihi” karar 

Başkan Ekinci, bir kez daha tarih yazdı 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, olağanüstü toplanıp, Viranşehir’in imar sorununa son noktayı koyan kararı aldı.

Başkan Ekinci, bu kararla artık yapılaşma İçin ruhsat sorunu kalmadığını belirterek, Viranşehir halkına tarihi müjde verdi.

Şanlıurfa / Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesi Başkan Salih Ekinci ile tarihi bir gün daha yaşadı. Göreve geldiği günden itibaren yoğun çaba verdiği imar sorununa son noktayı koyan Başkan Ekinci, bu konuda emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlar ile Büyükşehir Belediye Meclisine teşekkür etti.

Son yerel seçimlerde Viranşehir halkını ilk kez AK Belediyecilik hizmeti ile tanıştırıp tarihe geçen Başkan Salih Ekinci, “ Viranşehir imarı” gündemi ile olağanüstü toplanan Büyğkşehir Belediye Meclisi’nde yaptığı konuşmada, yıllarca verdikleri mücadeleyi özetledi. 

Sadece yerelse değil Ankara nezdinde yoğun bir uğraş veren Başkan Ekinci, “Bildiğiniz gibi 2013 yılında, önceki belediye yönetimi dönemde kamu kurumlarının görüşü alınmadan hazırlanan imar planımız ve DSİ Bölge Müdürlüğü’nce açılan dava sonucu iptal edilmişti. Biz göreve gelir gelmez 

ilgili kamu kuruluşlarının görüşleri alınıp, yasa ve yönetmeliklere uygun olarak imar planımızı hazırladık” hatırlatması yaparak, şöyle devam etti:

“Bu kapsamda son adımı bugün atmış bulunuyoruz. Artık ilçemiz yapılaşmaya açılabilecek. İmar sorunu yüzünden hem biz yöneticiler hem halkımız mağdur oluyordu. Artık bu sorunu gündemden kaldırdık. Ruhsat verme konusunda yaşadığımız sıkıntılar bitiyor. İlçemiz çağdaş bir kent kimliğine bürünecek. 

Bu konuda her zaman tanınızda olan ilgili bakanlıklarımıza, kamu kurum ve kuruluşları ile Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Zeynel Abidin Beyazgül başta olmak üzere imar komisyonu ve Meclis üyelerimize ayrı ayrı teşekkürü borç biliyorum. Viranşehir halkı bu hizmeti unutmayacak.”

Başkan Ekinci, Viranşehir halkına tarihi müjdeyi vererek, hayırlı uğurlu olmasını dilediğini sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2021, 18:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195