Title of a News Article

Urfalı tarım işçilerine yetkililer en kısa zamanda el uzatmalı

Urfalı tarım işçilerine yetkililer en kısa zamanda el uzatmalı
banner206

Türkiye tarımının kalkınmasında büyük emekleri olan Urfalı tarım işçileri, son günlerde yağan yağışlardan dolayı içler acısı bir tablo ile karşı karşıyalar. Çadırlarda yaşam mücadelesi veren tarım işçileri adeta bataklık içerisinde yatıp kalkıyorlar.

Mevsimlik tarım işçi denilince yollarda hayatını kaybeden Urfalılar akıllara geliyor. Hayatları gurbet ellerde geçen tarım işçileri ya yolculuk esnasında kazaya kurban gidiyor, yada deyim yerindeyse verdiği yaşam mücadelesi ile ölmekten beter oluyor. 

Hatay'ın Reyhanlı ilçesine giden Urfalı Tarım işçileri son günlerde etkisini gösteren yağışlardan dolayı adeta bataklık içerisinde yaşıyor. Çadırlarda yaşam mücadelesi veren tarım işçileri, seslerini duyurma adına sosyal medyada paylaştıkları video ile yetkililere ulaşmaya çalıştılar. 

Konunun yakın takipçisi olan Hüda-Par Şanlıurfa il Başkanı Emin Özaslan,  Hatay valiliğine seslenerek, "Urfalı Mevsimlik Tarım İşçileri...Hatay / Reyhanlı...Reyhanlı Kaymakamlığı gıda yardımı, battaniye ve minder dağıtmış fakat nüfusa göre yeterli dağıtım yapılmamış. @HatayValiligi çadırları daha güvenli bir yere taşımalıdır. Yağmur yağınca aynı şey tekrarlanmasın diye." Paylaşımda bulunarak yaşanan içler acısı duruma derhal el atılması gerektiğini söyledi. 

Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2022, 08:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195